UMC pune umărul la instruirea navigatorilor în limba engleză maritimă în toată Europa

Joi, 21 octombrie 2021, s-a desfășurat în Marsilia, Franța, Conferința Europeană privind Abordarea Comunicativă Practică în Limba Engleză Maritimă găzduită de Parteneriatul Prac-mareng. Parteneriatul este implicat într-un proiect finanțat de UE intitulat PraC-MARENG (www.prac-mareng.com)  având ca scop final realizarea unei platforme pentru instruirea navigatorilor în limba engleză maritimă în toată Europa, permițând abordarea practică și comunicativă pentru îmbunătățirea nivelului de siguranță pe mare în întreaga lume. Parteneriatul a organizat evenimentul public (conferința finală) al proiectului PraC-MARENG pentru o gamă largă de grupuri țintă, inclusiv navigatori, studenți ai universităților maritime, companii de transport maritim, furnizori de educație maritimă, institute maritime, organizații naționale de guvernare, organizații ale sindicatelor maritime.

Scopul conferinței a fost de a informa autoritățile maritime locale, naționale și internaționale despre abordarea PraC-MARENG și de a interacționa cu factorii de decizie, furnizorii și utilizatorii finali MET pentru a obține feedback pentru rezultatele proiectului. La eveniment au fost prezenți partenerii „Proiectului PraC-MARENG”: LAM Franța, Maritime Innovators (Turcia), Spinaker (Slovenia), Universitatea Maritimă din Constanța (România). Academia Maritimă Lituaniană și Prefectura Tuzla, Turcia.

Domnul Stéphane Salvetat, președintele LAM Franța a ținut un discurs de bun venit și a vorbit despre contextul și necesitatea proiectului PraC-MARNEG. Dl. Alain Mistre, președintele „Organizației Sindicatelor Maritime” – UMF a luat cuvantul pentru a tine un discurs de bun venit și a sublinia importanța englezei maritime în sectorul maritim. Arnoux Mayoly, președintele „Asociației Lamaneur” a făcut o prezentare despre „ENGLEZA MARITIMĂ: Situația actuală din perspectiva barierelor lingvistice și efectele acestora asupra sectorului maritim”.

Domnul Yalçın Kuzören, manager de proiect din cadrul prefecturii Tuzla, Turcia a făcut o prezentare online despre „Descoperirile cercetării privind barierele comunicative și proiectarea curriculumului online”. Conf. Univ. Dr. Corina Varsami, de la Universitatea Maritimă Constanţa a prezentat un material continand informații complete despre „Dezvoltarea conținutului și evaluării”. Dl. Arvydas Jankauskas de la Academia Maritimă Lituaniană a făcut o prezentare despre „Asigurarea și controlul calității – Evaluări interne și externe”. Dl. Tomaz Gregoric, director Spinaker (Slovenia), a prezentat un material denumit „Abordare inovatoare privind învățarea electronică și evaluarea electronică”. Nu în ultimul rând, domnul Ugurcan Acar, manager de proiect, Maritime Innovators, TR a făcut o prezentare amplă despre „PraC-MARENG: Prezentarea produsului”. Conferința a continuat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri. Participanții au pus întrebări despre tema conferinței și despre produsul PraC-MARENG. Conferința s-a încheiat cu cocktail-uri  si o sesiune de evaluare a conferinței și networking.

Platforma e-Learning a integrat exemple de sarcini/activități reale, cum ar fi comunicațiile VHF pe care navigatorii le efectuează atunci când folosesc tehnologia actuală. Platforma folosește scenarii bazate pe cazuri reale de la bordul diferitelor nave, precum si situații reale de comunicare folosind fraze SMCP pe baza cursurilor Model IMO.

Instrumentul de evaluare a fost conceput pentru a permite utilizatorilor să evalueze nivelul de cunoștințe dobândite în timpul fazei de învățare. Este un software care va avea capacitatea de a stoca, prelua, gestiona și prezenta rezultatele încercărilor succesive de rezolvare a exercitiilor în timpul evaluării cunoștințelor practice ale cursantului.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *