ULTIMELE spectacole ale Teatrului de Stat Constanța în actualul sediu. Clădirea intră în lucrări de restaurare

Teatrul de Stat Constanța (TSC) invită publicul la ultimele trei reprezentații care vor avea loc la sediul din Bulevardul Ferdinand înainte de începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii. Vineri,  22 octombrie, de la 19:00, este programat spectacolul „DOI TINERI DIN VERONA” de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Acest spectacol a fost selecționat pentru ediția cu numărul 31 a Festivalului Naţional de Teatru, cel mai prestigios eveniment național teatral. După 14 ani de absență din selecția FNT, Teatrul de Stat Constanța dovedește din nou că se află printre valorile teatrului românesc. Conceptul din acest an al FNT este CREAŢIA. RECREAŢIA. RE-CREAŢIA, încercând să surprindă astfel răspunsul artiștilor la noile condiții de creație, în contextul pandemiei. Spectacolul nostru a fost inclus în secțiunea CLASIC. RECREAT.

„Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, regia Alexandru Mâzgăreanu, decorul Andreea Săndulescu, costumele Alexandra Mâzgăreanu, este un spectacol cu o distribuţie numeroasă ce cuprinde actori de toate vârstele din Teatrul de Stat Constanţa: Florin Aioane, Andrei Bibire, Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Maria Lupu, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Florina Stănculeț, Vlad Lință, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai, Grațian Prisăcariu, Alina Manțu, Arina Cojocaru, Tiberiu Roșu.

teatru 2

Sâmbătă 23 octombrie, tot de la ora 19:00, puteți vedea cea mai recentă premieră a TSC, „GOI PUȘCĂ”, de Simon Beaufoy, după celebrul film Full Monty, în regia lui Vlad Cristache. Este un spectacol nerecomandat copiilor sub 14 ani, căci este vorba despre șase șomeri din Sheffield, care ajung la capătul puterilor și, pentru a se redresa, decid să facă împreună un show de striptease pentru toate femeile din oraș. Ei încearcă să-și rezolve, astfel, diversele probleme: unul nemaiputând să plătească pensia alimentară și să-și vadă copilul, prietenul său cel mai bun îndepărtându-se de soția lui, căci nu se mai simțea bărbat îndeajuns, altul mințindu-și în fiecare zi soția că pleacă la muncă, pentru a nu-i provoca o decepție, deși era șomer de 6 luni, iar altul fiind în pragul sinuciderii. O comedie britanică plină de suflet, care a avut un succes imens la ecranizare, numărându-se printre filmele cult din anii 90.

Duminică 24 octombrie, de la ora 19:00, „MEMORIA APEI” de Shelagh Stephenson, un spectacol de Vladimir Anton, care semnează regia artistică, traducerea și adaptarea. Scenografia: Maria Miu, asistent scenografie: Diana Sav, lighting design: Lucian Moga. În distribuție: Laura Iordan Adrian, Dana Dumitrescu, Alina Manţu, Georgiana Rusu, Andu Axente, Liviu Manolache. Trei surori se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, rememorând întâmplări din copilărie, reînviind rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros. Fiecare dintre surori se află în câte o relație și fiecare relație este într-un moment de criză. Conflictele sunt alimentate de alcool și marijuana, astfel ieșind la iveală frustrări și adevăruri pe jumătate conștientizate sau blocate cu bună-știință.

În clădirea din Bulevardul Ferdinand nr. 11 vor începe lucrările incluse într-un proiect de eficientizare energetică a clădirii, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon“. În acest sediu, care aparține Primăriei Constanța, Teatrul de Stat Constanța și-a desfășurat activitatea din anul 2004, când, în urma comasării abuzive a instituțiilor de spectacole, a fost mutat din sediul său, din strada Mircea cel Bătrân, care îi fusese repartizat în anul 1952, la un an după înființare.

FOARTE IMPORTANT: Potrivit normelor legale în vigoare, în sala Teatrului de Stat Constanța nu este permis accesul decât pentru persoanele vaccinate împotriva Covid 19 și pentru cele care au trecut prin boală. Acestea vor prezenta la intrare documentele doveditoare. De asemenea, masca de protecție este obligatorie pe toată durata prezenței în sediul TSC.

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța – Bulevardul Ferdinand Nr. 11.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “ULTIMELE spectacole ale Teatrului de Stat Constanța în actualul sediu. Clădirea intră în lucrări de restaurare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *