Spread the love

Marți, 2 iunie, este ultima zi în care românii pot contesta amenzile uriașe primite în stare de urgență. Amintim că sancțiunile aplicate din luna martie până la jumătatea lunii mai s-au ridicat și la 20.000 de lei pentru cei care nu au respectat Ordonanțele Militare.

Amenzile au fost însă declarate neconstituționale de Curtea Constituțională a României, așa că românii le mai pot contesta inclusiv astăzi. Mai mult, cei care au plătit deja amenzile dar consideră că au fost sancționați pe nedrept pot contesta procesul verbal, urmând ca dacă contestațiile vor fi admise, să își primească banii înapoi. Deși amenzile au fost extrem de mari, date preliminare arată că doar 30% din cei 310.000 de români sancționați au depus contestații până acum. Restul de peste 200.000, care nu au depus contestații, vor fi executați silit dacă nu au achitat amenzile.

Amintim că s-a format o echipă de avocați care contestă pro bono în instanțe amenzile date abuziv în perioada stării de urgență (AICI și AICI). Echipa a fost mobilizată înainte de decizia Curții Constituționale, care a stabilit că Ordonanța de Urgență 34/2020 care majorează cuantumul unor amenzi pe perioada stării de urgență este neconstituțională. Casa de avocatură Urban și Asociații poate fi contactată la secretariat@urbansiasociatii.ro

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *