ULTIMA ÎNCERCARE pentru unificarea dreptei. Întâlnire crucială Orban – Barna, cu „ciocniri” la Constanța

Cei de la PNL și cei de la USR-PLUS încearcă să negocieze o alianță în vederea alegerilor locale, dar acestea se mișcă extrem de greu, eșecul fiind foarte previzibil. Astfel, săptămâna viitoare va avea loc o nouă întâlnire între Ludovic Orban și Dan Barna, după care, probabil, s-ar putea mișca lucrurile. Toate discuțiile de până acum dintre liberali și USR-iști nu s-au concretizat în nici un fel.

PNL și USR-PLUS au reușit să își „împartă” județul lui Dacian Cioloș, Sălajul. Astfel, PNL va da candidatul la președinția Consiliului Județean, iar USR-PLUS la marile municipii și la Zalău. De asemenea, Nicușor Dan rămâne candidat susținut de PNL-USR-PLUS-PMP pentru Primăria Generală a Capitalei, în ciuda unor momente tensionate în ultimele zile între el și aceste partide. Tot în Capitală, la sectoare nu se ajunge atât de ușor la o înțelegere. Până acum ar fi bătute în cuie susținerea lui Ciprian Ciucu la Sectorul 6 și Clotilde Armand la Sectorul 1. Pentru restul de 4 Sectoare ale Capitalei se duc negocieri extrem de dure și există riscul să nu se ajungă la o înțelegere. În privința primăriilor de Sectoare, PNL ar putea încheia o alianță doar cu PMP, după cum le-a precizat Ludovic Orban liderilor liberali într-o ședință de săptămâna trecută.

Cei de la USR-PLUS și-ar dori să le fie susținuți candidații la Constanța, Galați și Pitești, dar aici se lovesc de opoziția liberalilor. De altfel, la Constanța, liberalii au fost foarte fermi: desemnarea pentru Primăria municipiului nu se va negocia, astfel că Vergil Chițac va candida din partea PNL, Stelian Ion având la îndemână momentan doar discursul de unificare a dreptei. În acest sens, Stelian Ion a avut discuții cu candidatul Alianței Național-Țărăniste, Tudorel Chesoi și, la finalul acestei săptămâni, va avea cu candidatul Uniunii Elene, Anton Antoniadis.

Săptămâna trecută, liderii liberali s-au întrunit în ședință de partid, principalul subiect de dezbatere fiind alegerile locale. Ludovic Orban le-a dat cuvântul liderilor PNL din teritoriu pentru a-și expune problemele cu care se confruntă la nivel local, iar cel mai important aspect semnalat în cadrul ședinței s-a referit la „neînțelegerile cu liderii USR”. Orban ar fi relatat că a avut o întâlnire cu reprentanții USR-PLUS de la care a plecat „cu un gust amar”. De asemenea, Orban a mai subliniat că reprezentanții USR-PLUS trăiesc din amintirea alegerilor europarlamentare: „Condițiile lor (ale liderilor USR-PLUS – n.r) sunt de neacceptat”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.