ULTIMA carte a lui Ciucă și Cîțu pentru formarea guvernului: Împăcarea PNL cu… USR. Stelian Ion: „A căzut cortina și s-a văzut ce se ascunde în spatele ei…”

Duminică, la Palatul Victoria, premierul desemnat Nicolae Ciucă a continuat discuțiile pentru finalizarea Programului de Guvernare, împreună cu echipele de experți ale Partidului Național Liberal și ale Uniunii Democrate Maghiară din România, în prezența președinților Florin Cîțu și Hunor Kelemen, transmite biroul de presă al PNL.

Luni, 25 octombrie, premierul desemnat Ciucă va purta discuții cu reprezentanții conducerii Uniunii Salvați România pe marginea Programului de Guvernare, mai precizează reprezentanții PNL. Aceasta este ultima șansă a liberalilor pentru formarea unui guvern, după eșecul de astăzi cu PSD.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă va discuta luni cu reprezentanţi ai conducerii USR. Reprezentanţii USR au anunţat că liderul formaţiunii, Dacian Cioloş, va avea o întâlnire cu Nicolae Ciucă la ora 12.00.

Dacian Cioloş, preşedintele USR, se va întâlni luni, la ora 12.00, la grupul parlamentar USR, cu prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă. Întrevederea a fost cerută vineri de premierul desemnat şi a fost reconfirmată in această după-amiază“, au transmis reprezentanţii USR.

Numai că șansele de izbândă la discuțiile cu USR sunt extrem de reduse, împăcarea dintre cele două formațiuni fiind practic o imposibilitate.

„Până la urmă se limpezesc apele. A căzut cortina și s-a văzut ce se ascunde în spate acestei cortine. Din păcate, pentru că România avea o mare șansă pentru o coalizare a forțelor de dreapta pentru a duce la bun sfârșit reformele. Cu cine le va face președintele acum? Cu PSD-ul vrea să îndrepte președintele României Legile Justiției? Când am jurat la depunerea mandatului de deputat, apoi la primirea mandatului de ministru, chiar la Cotroceni, nu am jurat credință dlui Iohannis, am jurat că vom respecta Constituția, legile țării și vom face tot ce depinde de noi pentru binele acestei țări. Lecția învățată de noi este că trebuie să ne facem în continuare datoria, spre deosebire de celelalte partide care au tot felul de schimbări de direcție. Președintele Iohannis împinge PNL să-și schimbe direcția la 180 de grade. Deși în anii trecuți a avut un discurs vehement împotriva PSD, cel mai mare dușman al poporului, acum e foarte frecventabil PSD. PSD este preferabil celor din USR, cu care nu poți, domnule, să te înțelegi, nu cazi la pace, vor corectitudine la numirile în CA-uri, vor transparență la numirile procurorilor de rang înalt, nu fac înțelegeri pe sub masă, nu vor să se fure, deci nu poți să te înțelegi cu oamenii ăștia”, a spus la B1 TV deputatul constănțean al USR, fostul ministru al Justiției, Stelian Ion.

Negocierile dintre PNL și PSD au eșuat, după numai o întâlnire. Echipa condusă de Florin Cîțu și cea condusă de Marcel Ciolacu au discutat, duminică, la prânz, la Vila Lac, dar nu au ajuns la o înțelegere.

Potrivit informațiilor de la negocieri, liberalii au pus condiția ca PSD să nu vină cu nicio pretenție legată de programul de guvernare. După ce Marcel Ciolacu anunțase că social-democrații au 10 condiții, PNL a spus, din capul locului, că nu acceptă niciuna. Ciolacu a refuzat situația expusă de liberali și a plecat de la discuții.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *