UDTTMR organizează lupte tătărești la Murfatlar

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România (UDTTMR) și Primăria și Consiliul Local Murfatlar organizează duminică, 28 iulie, începând cu ora 15.00, sărbătoarea tradițională a tătarilor, Tepreș.

Potrivit UDTTMR, evenimentul, organizat pentru al șaselea an consecutiv după reluarea tradiției în comunitatea tătară din România, va avea loc și de data aceasta la Murfatlar – în Pădurea Fântânița. Soliști și ansambluri de dansuri tradiționale tătărești vor asigura programul artistic, iar membrele organizațiilor de femei ale filialelor UDTTMR vor prepara bucate tradiționale tătărești spre deliciul participanților. De asemenea, nu vor lipsi nici luptele tradiționale tătărești – kureș, la care vor participa tineri luptători din cadrul comunității.

Organizatorii îi invită pe constănțeni, dar și pe turiștii aflați pe litoral în acest weekend, să intre în spiritul tradițiilor tătărești, să admire frumoasele costume tradiționale și măiestria artiștilor, dar și spiritul de învingători al luptătorilor tătari.

„Cu siguranță că cei care vor accepta invitația de a participa la această ediție a tepreșului se vor bucura și de delicioasele preparate tradiționale tătărești, iar membrele comunității le vor dezvălui din secretele preparării lor”, au transmis organizatorii.

Sunt așteptați să participe la evenimentul de duminică, 28 iulie, reprezentanți ai autorităților locale, ai instituțiilor deconcentrate și ai reprezentanțelor diplomatice.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.