UDTTMR condamnă închiderea Medjlisului Național al Tătarilor Crimeeni

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România condamnă cu vehemență decizia instanței ruse din Crimeea anexată de a închide Medjlisul Național al Tătarilor Crimeeni, organul de reprezentare și decizie al tătarilor crimeeni.

Potrivit UDTTMR, la doi ani de la anexare, în ciuda declarațiilor oficialilor ruși cu privire la o așa zisă egalitate pentru toți oamenii din Crimeea, decizia luată în aceste zile de a interzice activitatea Medjlisului și de a ajunge până la a declara că este o organizație radicală reconfirmă atitudinea ostilă pe care ocupația rusă o are față de poporul tătar crimeean.

„Avem de-a face cu o nouă demonstrație de încălcare flagrantă a drepturilor omului, cu o sfidare la adresa poporului tătar crimeean și implicit la adresa întregii umanități care se ghidează după principii democratice. După interzicerea a numeroase mijloace de informare în masă, după răpirile înregistrate în acești doi ani, după presiunile făcute asupra fraților noștri rămași pe meleagurile natale, după ce liderilor Mustafa Abdulcemil Kirimoglu, Refat Ciubarov și altor membri ai Medjlisului Național al Tătarilor Crimeeni li s-a interzis să mai pună piciorul pe pământul natal, aceasta este o nouă lovitură pe care Rusia o dă poporului tătar crimeean. În aceste condiții nu putem să privim nepăsători la ce li se întâmplă fraților noștri din Crimeea. Trebuie să dăm dovadă de unitate acum mai mult ca oricând și să fim alături de frații noștri din Crimeea. Ne reafirmăm cu acest prilej sprijinul pentru liderii Mustafa Abdulcemil Kirimoglu și Refat Ciubarov și față de toți membrii Medjlisului care, de acum, își va desfășura activitatea la Kiev”, susțin reprezentanții UDTTMR.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.