UDTTMR a trecut pe sub furcile caudine ale contestațiilor și va CANDIDA la alegerile parlamentare

Uniunii Democrate a Turco-Tătarilor Musulmani din România nu i s-a admis lista pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, în urma unei decizii din 13 octombrie a Curții de Apel București.

Exact acum o săptămână, Autoritatea Electorală a admis candidatura Uniunii, după un schimb consistent de corespondențe între Biroul Electoral Central și a Biroului Electoral Județean Constanța, dar și ca urmare a unui lobby intens al PNL. Imediat după admiterea candidaturii de joia trecută, au curs contestațiile, fiind încadrate în termenul de 48 de ore.

Prima dintre ele a fost formulată de Asociația Uniunea Democrată Tătară, condusă de Naim Belgin și a fost respinsă de Tribunalul Constanța luni, 26 octombrie. A doua a fost depusă de Comitetul de Reorganizare al UDTTMR (38 de contestatari), la rândul ei respinsă de Tribunalul Constanța, miercuri, 28 octombrie.

Ultima contestație, depusă de Ozghiun Menabit de la Mangalia a fost respinsă astăzi, de aceeași instanță.

Prin urmare, UDTTMR poate să candideze la alegerile parlamentare din 6 decembrie, după o pauză de patru ani, candidatul fiind Amet Varol, fără supleanți.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *