Spread the love

Uniunea Democrată a Tătarilor Tuco-Musulmani din România (UDTTMR) a fost înființată în decembrie 1989 și funcționează conform prevederilor O.G 26 / 2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii. Uniunea a fost recunoscută „ca organizație de utilitate publică” prin HG 451-28 Mai 2014 / MO 407.

Model de multiculturalitate, Dobrogea se află de vara trecută în pragul unei zguduieli etnice în premieră în istoria sa modernă, întrucât tătarii și-au ascuțit săbiile și vor capul liderului Gelil Eserghep,  fostul președinte al UDTTMR.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Scandal MONSTRU în cadrul minorităților dobrogene: tătarii îi vor capul lui Gelil Eserghep!

Uniunea a anunțat pe 9 ianuarie 2016, cu prilejul Congresului Național, noua conducere a organizației pentru următorii patru ani, precum și candidatul pentru funcția de deputat în Parlamentul României pentru mandatul 2016 – 2020. Astfel, Gelil Eserghep a fost reconfirmat în funcția de președinte pentru un nou mandat (384 voturi pentru, 4 voturi împotrivă și 2 abțineri), în timp ce candidat pentru funcția de deputat în Parlamentul României a fost desemnat actualul subprefect Ersun Anefi (387 voturi pentru, 1 vot împotrivă și 2 abțineri). Cel de-al doilea candidat pentru fotoliul de parlamentar a fost actualul deputat, Varol Amet, care a obținut doar 5 voturi pentru, 2 abțineri și 383 de voturi împotrivă.

CITEȘTE ȘI:

SCENE INCREDIBILE! Fostul președinte al UDTTMR, Gelil Eserghep, și-a adus bodyguarzii ca să BATĂ tătarii!

Între timp, pe 23 iunie 2016, Judecătoria Constanța  a decis: „Anulează Hotărârea nr. 01/09.01.2016 a Congresului U.D.T.T.M.R. Obligă pârâta U.D.T.T.M.R. să plătească reclamantului VAROL AMET suma de 100 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru. Obligă pârâta U.D.T.T.M.R. să plătească reclamantei GAFAR METCHIURE suma de 20 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru”. Cu alte cuvinte, Congresul UDTTMR din 9 ianuarie a fost anulat, așa cum TOMIS NEWS anunța în exclusivitate la momentul respectiv.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Congresul UDTTMR este ANULAT! Eserghep „dă foc la sat” ca să nu piardă funcția: „Este bolnav de paranoia!”

Totodată, reluarea Congresului pentru 20 august ar fi fost amânată pe perioadă nedeterminată de Gelil Eserghep. Între timp, joi, 2 martie a.c., UDTTMR a pierdut apelul formulat la Tribunalul Constanța împotriva lui Metchiure Gafar, președinte al filialei Bucureşti a uniunii și a lui Varol Amet, fost președinte UDTTMR și fost deputat al tătarilor în Parlamentul României. Cei doi au contestat legitimitatea convocării Congresului UDTTMR din 9 ianuarie 2016, la care a fost reales, în unanimitate, Gelil Erseghep pentru un nou mandat în funcția de președinte al UDTTMR. Urmare a acestei decizii, Uniunea trebuie sa organizeze noi alegeri pentru desemnarea șefilor de filiale, conducere centrală şi Consiliu al Reprezentanţilor. Practic toate deciziile adoptate în Congres au fost anulate prin decizia de joi a instanței, care este definitivă!

Încă o plângere penală împotriva lui Eserghep

Ceea ce fostul președinte al UDTTMR nu știe este că, în toată această perioadă, s-a ales cu o nouă problemă penală. Gihan Geafar susține că a făcut „plângere penală pentru uzurpare de calități oficiale și pentru toți banii pe care UDTTMR i-a pierdut în perioada asta”.

CITEȘTE ȘI:

Tătarii strâng rândurile: fostul președinte al UDTTMR, Gelil Eserghep, s-a trezit cu plângeri penale!

Biroul Electoral Central a decis pe 13 octombrie 2016 ca fostul subprefect al Constanței, Ersun Anefi, rudă și protejat al unuia dintre cei mai cunoscuți influenți ai orașului nostru, Gelil Eserghep, să NU candideze la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Astfel, Alianța Liberal-Democraților Europeni din Constanța și UDTTMR au semnat pe 10 noiembrie un protocol de colaborare în privința alegerilor parlamentare și, implicit, pentru  susținerea fostului subprefect Ersun Anefi, „plantat” pe locul doi pe lista ALDE pentru Camera Deputaților, cu speranța inițierii unei șmecherii politice ulterioare, adică trecerea lui Ersun Anefi în grupul minorităților, pentru ca UDTTMR să beneficieze de milionul de euro garantat de stat, pentru minorități. UDTTMR pierduse în instanță dreptul de a avea un candidat. Planul oricum ilegal nu a mers până la capăt, ALDE nu a beneficiat de destule voturi pentru a-l trimite pe Ersun Anefi în Parlament și în rigorile legii. Chiar și așa, Mircea Banias speră ca protocolul cu UDTTMR să fie în picioare și în… 2020!

CITEȘTE ȘI:

ALDE și UDTTMR au semnat protocolul de colaborare pentru alegerile parlamentare: „Este o înțelegere pragmatică”

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *