UDMR, loială coaliției de guvernare. Hunor, despre moțiunea de cenzură: „NICI GÂND să votăm așa ceva!”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că întreg planul este făcut pentru o guvernare de 4 ani de zile, tocmai de aceea UDMR nu va vota sub nicio formă o moțiune de cenzură inițiată de PSD.

Când am început discuțiile cu partenerii am zis că doresc o coaliție pentru 4 ani de zile. Dacă suntem responsabili, dar vrem să facem un lucru bun trebuie să mergem pe un ciclu de 4 ani. Avem o coaliție stabilă, avem un Guvern stabil. Dacă facem treabă, dacă facem treabă sincer, coerent și corect, dar explicăm și deciziile grele, atunci lucrurile vor fi bune. Nici nu se pune problema. Cât suntem noi în coaliție nu votăm nicio moțiune. Noi ne-am pregătit, am făcut planurile pentru 4 ani de zile”, a spus Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a explicat că nu este de acord cu o guvernare care să își schimbe ideile de la o lună la alta, tocmai de aceea s-a opus tăierii sporurilor bugetarilor, asta pentru că în campanie s-a promis că nu vor fi tăiate salariile.

„În februarie, am întrebat: dacă tăiem sporurile, veniturile lunare vor fi mai mici decât in decembrie? Au zis (nr premierul) ca da. Atunci am spus că nu putem face acest lucru. Nu poți să spui în decembrie că păstrezi salariile la fel în 2021 și în februarie să spui că ne-am răzgândit. Nu sunt de acord cu așa ceva”, a mai spus liderul UDMR.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că nu a uitat atacul lui Klaus Iohannis, cel care a acuzat UDMR că vrea să fugă cu Ardealul în spate. Kelemen Hunor arată că a discutat cu președintele și acum dorește să se uite spre viitor, chiar dacă trecutul nu se uită.

Nimeni nu vrea să vândă Ardealul, să rupă Transilvania. I-am rugat pe competitorii politici: Găsiți alte subiecte, nu ne mai băgați în lupta voastră internă. Anul trecut s-a repetat istoria și vreau să cred că nu se va mai repeta, cel puțin nu la acest nivel. Nu merită niciun om să fie speriat cu astfel de chestiuni. Nu a existat nicio alianță ocultă cu nimeni, asta știa și președintele Iohannis, noi ne-am întors spre viitor, dar asta nu înseamnă că trecutul se uită. Am avut o dilemă anul trecut: dacă intervenția Președintelui Iohannis făcea parte din lupta politică PNL – PSD sau dacă era o schimbare de paradigmă. Azi pot să spun că a fost parte a luptei politice și nu mai mult”, a mai spus Kelemen Hunor.

Calculele privind viitoarea moțiune de cenzură, AICI!

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.