UDMR invită USR la… moțiune de cenzură. Stelian Ion: „Este o BAZACONIE! O aducem înapoi pe Dăncilă? Iohannis îl va propune tot pe Orban!”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, este convins că moțiunea de cenzură împotriva guvernului Ludovic Orban va trece și va fi blocată astfel modificarea legii privind alegerea primarilor în două tururi. Hunor mai consideră că moțiunea de cenzură ar trebui votată de cei care își doresc alegeri anticipate, referindu-se în acest context la parlamentarii USR.

CITEȘTE ȘI:

„Vom încerca să blocăm proiectul de lege prin votarea moţiunii de cenzură. Cine nu e de acord e obligat să voteze moţiunea. (…) Cei care doresc anticipate trebuie să voteze moţiunea. USR sau o parte din USR, cea care gândeşte limpede, dacă doresc anticipate, trebuie să voteze demiterea Guvernului”, a spus Kelemen Hunor.

Din perspectiva PSD, întrebat, luni, de câte voturi mai are nevoie PSD pentru a dărâma Guvernul, președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a spus că „la acest moment 6-7 voturi”. Referitor la calculele PNL, care arată că PSD ar mai avea nevoie de doar 2 voturi, Ciolacu a explicat că „vedem la momentul începerii sesiunii parlamentare” (1 februarie – n.r.).

De partea cealaltă, USR-iștii tratează invitația UDMR ca pe o glumă, așa cum ne-a precizat deputatul constănțean Stelian Ion.

Este o bazaconie inițiată de PSD. Noi am spus dintotdeauna că susținem anticipatele, dar nu așa! Nu o să treacă moțiunea de cenzură. Miza este alegerea primarilor în două tururi, știm foarte clar asta. Dăm jos guvernul ca să ce, să o aducem înapoi pe Dăncilă? Chiar dacă va trece, președintele Klaus Iohannis probabil o să îl propună tot pe Ludovic Orban!”, a spus Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *