Ucrainenii „reciclează” rachetele și blindatele capturate și le folosesc apoi pentru a-i ataca pe ruși

O unitate militară ucraineană s-a specializat în capturarea sau recuperarea echipamentului militar abandonat de armata rusă și „reconfigurarea” acestuia pentru a fi apoi folosit chiar împotriva militarilor ruși. Astfel, ucrainenii folosesc inclusiv rachete rusești pentru a ținti trupele invadatoare ale Moscovei, după cum se arată într-un reportaj CNN. Zgomotul de rachete lansate de la distanţă sparge liniştea unei dimineţi altminteri liniştite la Kiev, relatează CNN într-un reportaj difuzat luni.

Noi suntem, atacăm poziţii ruse aproape de Hostomel”, spune un soldat ucrainean, în timp ce tirurile trag în ritm sincronizat.

În acest caz particular, rachetele pe care armata ucraineană le foloseşte pentru a ţinti trupele invadatoare ale Moscovei sunt de fapt ruseşti, se arată în materialul preluat de Agerpres.

Noaptea trecută noi am trimis forţelor armate ucrainene 24 de rachete Uragan care trebuiau să ajungă aici ca să zboare deasupra oraşelor noastre”, spune Iuri Golodov, comandant adjunct al uneia din Forţele teritoriale ucrainene şi militar în retragere al marinei ucrainene. „Le-am capturat intacte, le-am dat armatei ucrainene în cursul nopţii şi acum aceasta le-a trimis înapoi împotriva lor”, spune Golodov.

Iuri Golodov are 69 de ani şi este comandant adjunct al unei unităţi specializate în capturarea şi reconfigurarea echipamentului militar abandonat de armata rusă sau capturat de la aceasta. Acesta coduce o echipă care lucrează într-un magazie militară de vechituri situat într-un loc secret din Kiev, reparând şi revopsind echipament militar rusesc pentru a fi folosit de forţele ucrainene.

Noi suntem un batalion de forţe speciale de recunoaştere care activează în spatele liniilor inamice. Misiunea noastră este să distrugem aprovizionarea armatei ruse – muniţii, combustibili, hrană”, explică ucraineanul.

După colţ, o fostă cisternă a armatei ruse este gata să fie redesfăşurată şi, acoperit cu o prelată de camuflaj, un transportor blindat îşi aşteaptă noua misiune. Este echipament vechi, ruginit şi greu din epoca sovietică şi care sparge pavajul în timp ce membrii Forţelor teritoriale de apărare ucrainene îl mişcă în jur, dar soldaţii de aici spun că se vor folosi bine de el. Potrivit lui Golodov, vehiculul a fost capturat de unitatea sa, când a atacat o coloană a ruşilor.

Am tras în primul vehicul şi, când a explodat, coloana s-a oprit. (Soldaţii ruşi) au fugit şi noi le-am luat echipamentul militar”, povesteşte el.

ambuscada tancuri razboi ucraina

Într-o altă parte a facilităţii, soldaţi înarmaţi cu puşti de asalt AK-47 se antrenează pentru o posibilă întâlnire cu trupe ruse. Ei se mişcă în grup organizat şi par imperturbabili atunci când comandantul trage cu gloanţe oarbe în direcţia lor. Golodov priveşte în jur, mândru. Spune că, înainte să se retragă din marină, a petrecut un timp cu flota nordică de la Murmansk a Uniunii Sovietice, în nord-vestul Rusiei, şi ştie de ce sunt capabile forţele ruse.

Iuri Golodov afirmă că nu este surprins de cât de bine se descurcă Ucraina într-o situaţie ce părea insurmontabilă. „Forţa armatei ruse nu este decât un mit”, spune el, încrezător într-o victorie ucraineană. „Cum poate cineva să gândească altceva?”, încheie el.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *