Ucraina: „Soldații ruși VIOLEAZĂ femei ucrainene în fața copiilor, după ce le UCID soții”

Mărturii din iadul ucrainean – Soldații ruși violează femei ucrainene după ce le ucid soții, spune o deputată de la Kiev – o femeie a fost violată în fața copilului ei. O deputată din Ucraina trage un semnal de alarmă și spune că soldații ruși violează și agresează sexual femei ucrainene în timpul invaziei, în unele cazuri după ce le ucid soții, adăugând că țara ei „nu va tăcea” și va lua măsuri în aceste situații, transmite Zorile Bucovinei.

Maria Mezențeva a vorbit într-un interviu despre un caz din Brovary, o suburbie a Kievului, unde o femeie a fost violată în fața copilului ei. Miercuri, procurorul general, Irina Venediktova, a declarat că atacul este investigat de autorități și că Ucraina a transmis Rusiei că a fost emis un mandat de arestare pentru militarul suspect, relatează The Guardian.

Mezențeva a spus duminică în interviul acordat pentru Sky News „Există un caz care a fost discutat pe larg recent, înregistrat și anchetat de biroul procurorului și nu vom intra în detalii… Dar este o scenă destul de înfricoșătoare, în care un civil a fost împușcat mortal în casa lui dintr-un orășel de lângă Kiev. Soția lui a fost – îmi pare rău, dar trebuie să o spun – violată de mai multe ori în fața copilului ei minor.

După atac, soldatul ar fi amenințat copilul. Maria Mezențeva, care este șefa delegației permanente a Ucrainei la Adunarea parlamentară a Consiliului Europei, a spus că aceste cazuri trebuie înregistrate și că „justiția trebuie să prevaleze”. Violul și agresiunea sexuală sunt considerate crime de război și o încălcare a dreptului internațional umanitar. Ea a mai spus că multe cazuri similare nu sunt raportate și că speră că Regatul Unit poate transmite Ucrainei expertiză cu privire la modul de sprijinire a victimelor în urma acestor fapte.

„Sunt mult mai multe victime, nu doar acest caz care a fost făcut public de către procurorul general”, a spus ea.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.