Ucraina promite RĂZBUNARE pentru masacrele de la Bucea! Zelenski: „Dacă nu găsim o soluţie civilizată, poporul ucrainean va găsi una NECIVILIZATĂ!”

După ce au apărut imagini cu cadavrele civile împrăștiate pe străzile din Bucea, un oraș din apropierea capitalei ucrainene Kiev, primarul Anatoliy Fedoruk a spus la CNN că „nu vom ierta poporul rus pentru atrocitățile petrecute aici.” El a spus că „jumătate din oraș este distrus”, iar orașul este acum ocupat cu „tranziția de la o stare de război la o viață pe timp de pace”.

Ei lucrează la identificarea cadavrelor civililor care au fost împușcați, despre care primarul Fedoruk a spus că „au fost uciși fără discernământ de ocupanții ruși. Mulți dintre ei sunt bătrâni”.Avem impresia că ocupanții ruși au primit undă verde de la Putin și de la Șoigu, ministrul rus al apărării, să facă un safari în Ucraina și nu au reușit să ia Kievul, așa că și-au exprimat frustrarea asupra orașului Bucea și zonele învecinate”, a adăugat el.

În orașul, care are de obicei o populație de aproximativ 500.000 de locuitori, au rămas în jur de 3.000 de oameni în luna ocupației ruse, potrivit primarului care a decis și el să rămână. Toți au fost „martori ai evenimentelor oribile”. Primarul Fedoruk a remarcat că mulți copii și adolescenți au fost victimele carnagiului, în ciuda faptului că nu reprezintă „nicio amenințare” pentru trupele ruse. „Era imposibil să nu vezi că sunt copii, să nu vezi că o mamă poartă un copil”, a spus el pentru CNN.

El a spus că ne putem aștepta să vedem aceeași imagine a atrocităților de la Kiev la Mariupol, peste tot unde au pășit ocupanții ruși, adăugând că ceea ce Putin a descris drept „denazificare” este de fapt „dezumanizarea ucrainenilor”.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a ameninţat luni Rusia cu represalii după masacrul de la Bucea, afirmând pe Facebook că „acest rău pur şi simplu nu poate rămâne nepedepsit”, transmite dpa.

Presa din Ucraina a relatat că în oraşul Bucea, din regiunea Kiev, au fost găsite după retragerea forţelor ruse 340 de cadavre. Imaginile cu civilii ucişi lăsaţi pe străzi au revoltat opinia publică internaţională. Ucrainenii au afirmat că aceste crime au fost comise de ruşi, dar Moscova a respins „categoric” acuzaţiile prin purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Reznikov a comparat acţiunile armatei ruse cu cele ale SS, organizaţia paramilitară nazistă din Germania lui Adolf Hitler, în timpul celui de-al doilea război mondial.

Comisia de Anchetă a Rusiei a anunţat că investighează răspândirea de „ştiri false” despre uciderea civililor. Anchetatorul-şef Aleksandr Bastîrkin a ordonat instituţiei să evalueze din punct de vedere penal “provocarea din partea Ucrainei”; calomnierea armatei ruse constituie o infracţiune conform legislaţiei naţionale.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a cerut luni ca militarii ruşi care au participat la masacrul de la Bucea să fie judecaţi pentru crime de război. „Astăzi este clar că există dovezi privind crime de război, armata rusă este cea care se afla la Bucea”, a declarat el postului de radio France Inter. „Justiţia internaţională trebuie să se ocupe de asta şi cei care au comis aceste crime trebuie să răspundă pentru ele”, a adăugat Macron.

Premierul Regatului Unit, Boris Johnson, a avertizat de asemenea că „nu vom avea linişte atât timp cât nu se face dreptate”.

Descoperire macabră la Bucea: Cinci cadavre torturate în subsolul clădirii unei tabere de vacanță pentru copii

Cinci cadavre au fost găsite în subsolul clădirii unei tabere de vacanță pentru copii din orașul Bucea, la periferia Kievului. Oficialii ucraineni au declarat că soldații ruși i-au torturat și executat pe cei 5 bărbați. Identitățile bărbaților sunt încă necunoscute, dar unul dintre ei avea asupra sa documente, astfel că familia sa ar trebui să poată fi ușor de localizat, anunță Sky News. De altfel, ziariștii Sky News s-a aflat luni printre jurnaliștii care au urmărit cum cadavrele, găsite în urmă cu două zile, au fost scoase la suprafață.

Mâinile a patru dintre bărbați erau legate la spate, iar unul fusese împușcat în piept de 5 ori, potrivit lui Anton Gerashchenko, consilier al ministrului de Interne ucrainean. Acesta a spus că un alt bărbat a fost lovit cu o pușcă în cap, iar ceilalți trei au fost împușcați.

Serghei Matiyk, un oficial implicat în recuperarea și îngroparea cadavrelor din Bucea, a declarat că aproximativ 300 de trupuri ale unor civili au fost adunate de când forțele rusești au luat cu asalt acest oraș. El a spus că majoritatea victimelor erau bărbați, dar crede că în jur de 30% au fost femei și copii. El a avertizat că se așteaptă să fie găsite mai multe trupuri pe măsură ce forțele ucrainene caută în clădirile evacuate.

Trupele rusești s-au retras din orașul Bucea în urmă cu câteva zile, dar dezastrul pe care l-au lăsat în urmă a șocat lumea, forțele rusești fiind acuzate de crime de război. Rusia neagă că a ucis civili ucraineni la Bucha.

Zelenski a mers la locul atrocităților din Bucea

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a aflat luni în vizită la Bucea, în timp ce continuă să apară tot mai multe dovezi ale atrocităților comise în apropierea Kievului. El a inspectat drumul pe care o coloană rusă a fost prinsă în ambuscadă și a vorbit cu locuitorii din zonă. Zelenski a reiterat faptul că Rusia a comis crime de război și genocid în Ucraina.

Întrebat de BBC dacă mai este posibil să discute pacea cu Rusia, el a spus: „Da, pentru că Ucraina trebuie să aibă pace. Suntem în Europa în secolul XXI. Vom continua eforturile pe plan diplomatic și militar.”

În total 290 de cadavre de civili au fost descoperite – în mod oficial – la Bucea, un oraş recucerit de către ucraineni de la ruşi. În urma descoperirii a sute de cadavre civili ucişi la Bucea, la periferia Kievului, primarul oraşului a denunţat luni, la postul francez BFMTV, o adevărată „vânătoare de oameni” a trupelor ruse.

Bărbaţi, femei copii” fost fost găsiţi „de-a valma”,cred că putem cataloga atitudinea trupelor ruse în Ucraina drept un safari al morţii, o vânătoare de oameni”, a denunţat Anatoli Fedoruk la BFMTV.

În total 290 de cadavre au fost descoperite, în mod oficial, pe străzi şi în gropi comune, potrivit primarului din Bucea, care estimează la 350 numărul total al morţilor, inclusiv în locuri care nu au fost încă ”verificate”.

Sunt toţi civili”, deplânge el, precizând că „torturaţi” au fost descoperiţi în pivniţe. „Ruşii au tras de aproape” în aceşti civili care ieşeau în stradă pe timpul interdicţiei de circulaţie, pentru a se duce la medic sau la cumpărături, acuză el. Anatoli Fedoruk evocă cazul unei femei însărcinate – ucisă împreună cu cei doi copii ai acesteia – în timp ce partenerul acesteia ţinea o pancartă pe care scria că se duc să caute ajutor medical.

Unele victime au fost descoperite cu mâinile legate la spate cu panglică albă – folosită de către ucraineni pentru a fi identificaţi drept civili. După plecarea trupelor ruse din Bucea, oraşul „îşi revine încet din starea de şoc” cauzată de descoperirea acestor cadavre, declară primarul.

Ne revenim încet din tarea de loc, ne revenim şi ne apucăm de muncă. Există o echipă de psihologi şi o echipă de deminare active”, declară el. Anatoli Fedoruk denunţă „jaful” comis de către militari ruşi în „toate casele” din oraş.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat duminică ca liderii ruşi să fie traşi la răspundere pentru „crime” şi „tortură” la Bucea şi a anunţat crearea unui „mecanism special” care să anchete cu privire la toate „crimele” comise re ruşi în Ucraina.

Moscova a dezminţăit orice atrocităţi şi a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU care să se pronunţe asupra „provocărilor pline de ură” comise, acuză ea, de către Ucraina la Bucea.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Bucea, unde cadavrele a sute de civili au fost găsite împrăştiate pe străzi, după ce forţele ruse s-au retras. Liderul ucrainean a precizat că „Ucraina trebuie să aibă pace. Suntem în Europa, în secolul 21. Vom continua eforturile diplomatice şi militare”, transmite BBC. Zelenski a făcut apel la reporterii prezenţi „să arate lumii ce a făcut armata rusă” la Bucea, deoarece este „o chestiune de viaţă, de moarte şi de tortură”, iar dacă nu se găseşte o soluţie civilizată, poporul ucrainean „va găsi o soluţie necivilizată” pentru a rezolva problemele, relatează CNN.

Vrem să arătaţi lumii ce s-a întâmplat aici. Ce a făcut armata rusă. Ce a făcut Federaţia Rusă în Ucraina cea paşnică. Era important pentru dumneavoastră să vedeţi că aceştia sunt civili”, a adăugat preşedintele. El a mai a declarat că situaţia actuală este „o chestiune de viaţă, de moarte şi de tortură”, subliniind angajamentul Ucrainei de a-i găsi pe cei responsabili de atrocităţi.

Vom pune presiune maximă. Nu ne vom opri nici un minut pentru a găsi toţi criminalii şi cred că acest lucru va aduce beneficii civilizaţiei“, a continuat şeful statului ucrainean. El a avertizat că „dacă nu găsim o soluţie civilizată”, poporul ucrainean „va găsi o soluţie necivilizată” pentru a rezolva problemele.

Zelenski a inspectat drumul pe care o coloană rusă a fost prinsă în ambuscadă şi a vorbit cu localnicii. El a reiterat că Rusia a comis crime de război şi genocid în Ucraina. Întrebat de reporterii BBC dacă se mai poate negocia pacea cu Rusia, el a spus: „Da, pentru că Ucraina trebuie să aibă pace. Suntem în Europa, în secolul 21. Vom continua eforturile diplomatice şi militare”.

Înaltul Comisar ONU pentru drepturile omului cere exhumarea victimelor din Bucea

Michelle Bachelet, Înaltul Comisar ONU pentru drepturile omului, a declarat, luni, că toate cadavrele din Bucha trebuie exhumate și identificate pentru a se asigura că eventualele crime de război pot fi investigate, potrivit Sky News.

Sunt îngrozită de imaginile cu civili care zac morți pe străzi și în gropi improvizate în orașul Bucha, din Ucraina“, a declarat Michelle Bachelet.

Rapoartele care apar din această zonă și din alte zone ridică întrebări serioase și îngrijorătoare cu privire la posibile crime de război, încălcări grave ale dreptului umanitar internațional și încălcări grave ale dreptului internațional. Este esențial ca toate cadavrele să fie exhumate și identificate, astfel încât familiile victimelor să poată fi informate, iar cauzele exacte ale morții să fie stabilite. Ar trebui luate toate măsurile pentru a păstra dovezile”, a mai spus Înaltul Comisar ONU.

Procurorii ucraineni care investighează posibile crime de război comise de Rusia au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului, a declarat procurorul general Irina Venediktova. Rusia a negat acuzațiile potrivit cărora forțele sale ar fi ucis civili în orașul Bucha de lângă Kiev.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *