Ucraina: După scufundarea crucișătorului Moskva, flota rusă a fost RETRASĂ la 200 de kilometri de coastă 

Nave ale flotei ruse la Marea Neagră s-au îndepărtat la 200 de kilometri distanţă de coasta ucraineană, cu toate că „ameninţarea atacurilor cu rachete rămâne”, a anunţat marţi Comandamentul Operativ Sud al armatei Ucrainei, citat de portalul ucrainean Pravda, transmite EFE.

„În zona operativă a Mării Negre, grupuri ostile de rachete şi nave de desant s-au îndepărtat de coastele ucrainene la circa 200 de kilometri. (…) Însă blocada (navală) şi ameninţarea atacurilor cu rachete rămân„, a precizat sursa citată.

Anunţul distanţării navelor ruse de ţărmul ucrainean intervine la o săptămână după scufundarea crucişătorului „Moskva”, nava amiral a flotei ruse la Marea Neagră, pe care surse militare ruse au pus-o pe seama „avariilor provocate la carenă de un incendiu izbucnit după detonarea muniţiilor” aflate la bord.

În schimb, surse ale armatei ucrainene au comunicat că vasul, care staţiona la circa 100 de kilometri de coastele ucrainene, a fost lovit cu două rachete Neptun, de fabricaţie ucraineană, care au provocat mai multe explozii la bord şi un incendiu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *