Tuzla – New York, un zbor mic pentru aviația comercială, un zbor record pentru aviația generală

Zilele trecute, pe9 iulie, Aurelian Vintilescu și David Stoica, absolvenți ai școlii de piloți Regional Air School de la Tuzla, au pornit într-o călătorie temerară cu avionul DA 40 NG – un monomotor cu 4 locuri – pe care au încheiat-o cu succes pe 18 iulie, la New York.

Startul călătoriei s-a dat la Aeroportul Tuzla, iar traseul ales a inclus opriri pentru alimentare, verificare tehnică și odihnă la Arad, Wien – Groninge, Wick Scotland – Scoția (Feroe), Islanda (Reykjavik), Groenlanda (Kulusuk), Canada – Goose bay (16 iulie), America – Portland (17 iulie) și New York (18 iulie). Aurelian Vintilescu și David Stoica, elevi ai Scolii de zbor de la Tuzla Protagonisul Aurelian Vintilescu (pilot privat – PPL), 59 de ani, a absolvit școala de zbor de la Tuzla în anul 2016 și are o experiență de zbor de aproximativ 200 de ore, toate înregistrate pe Diamond, dintre care majoritatea sunt acumulate în cadrul ATO.

Instructorul său de la Tuzla, Ioan Necșoiu, este un fost pilot militar ale cărui precizie și disciplină au amprentat generații de absolvenți. David Stoica are doar 26 de ani, este din Câmpina și a absolvit cursul ATPL (Airline Transport Pilot License) în anul 2017. Reprezentanții Aeroportului Tuzla spun că vor reveni în curând cu informații despre întorcerea echipajului în țară.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.