Țuțuianu vs. Bourceanu: „Când nu ai un job, îți vin idei! Ca să invoci corupția din partea PNL e ca și cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului!”

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu și prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu, se întrețin într-un nou episod de contre politice. Liberalul constănțean a precizat joi că atât Țuțuianu când și primarul municipiului, Decebal Făgădău, nu ar trebui să mai candideze la alegerile locale de anul viitor, întrucât nu sunt nici credibili și nici apți pentru funcțiile pe care le dețin în prezent.

„În timp ce alte orașe din România se laudă cu proiecte de dezvoltare, retehnologizare, se întrec în absorbția de fonduri europene și au o viață culturală efervescentă, Constanța a rămas blocată într-o buclă temporală de dosare penale, corupție, o serie lungă de incompatibilități, un nivel de viață scăzut și lipsa acută a evenimentelor culturale de calitate. (…) Horia Marius Țuțuianu, președinte al Consiliului Județean Constanța, declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate pentru că în perioada mandatului 2012-2016 întrucât ar fi exercitat simultan funcția de consilier județean și pe cea de președinte al CA al SC Neptun Olimp S.A., realizând venituri de natură salarială de la societatea comercială. Vorbim despre cei mai importanți oameni ai acestui județ, cei care ar fi trebuit să demonstreze prin ceea ce fac că au meritat votul de încredere dat de o parte din cetățeni. Dar se pare că „educația” primită de la predecesorii lor, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, a dat roade. Sunt demni urmași ai clanului care a prăduit Constanța peste un deceniu. Eu sper doar că Țuțuianu și Făgădău să mai aibă o urmă de decență și să se gândească foarte bine dacă mai au curajul să ceară votul constănțenilor anul viitor”, a spus Septimiu Bourceanu.

Replica președintelui CJC nu s-a lăsat așteptată, reacția acestuia fiind clară pentru Bourceanu și le recomandă liberalilor să o lase mai moale cu acuzațiile de corupție, întrucât în ograda PNL lucrurile nu sunt demne de decență.

„Când nu ai un job, îți vin idei! Văd că, de la o vreme, domnul Bourceanu – fără o activitate concretă nici în viața profesională, nici în cea de partid – și-a găsit o preocupare, să dea sfaturi în administrația locală, în care nu a activat niciodată! Îl asigur pe domnul Bourceanu nu doar că am o „urmă de decență”, ci și o obligație și poate cea mai mare responsabilitate: ridicarea calității vieții în județul Constanța! La Consiliul Județean nu avem postări pe Facebook, cum este la PNL, ci un aparat administrativ care muncește încă din 2016, constant, la foc automat, la zeci de proiecte! Sunt proiecte de finanțare, de dezvoltare, de retehnologizare, de reabilitare, de modernizare, exact așa cum cere domnul Bourceanu și care se preface că nu le vede. Pe de altă parte, a invoca corupția din partea PNL este ca și cum ai vorbi „de funie în casa spânzuratului”. Să îi amintesc domnului Bourceanu de primarii și viceprimarii „decenți” liberali de la Oltina, Techirghiol sau Cernavodă? Sau să îi amintesc de aventurile sale „decente” de la Mamaia SA și Litoral SA, ambele de stat, în calitate de „liberal opozant” și „decent”? Îi recomand domnului Bourceanu – și sper să fie pentru ultima dată – decența reală și bunul simț”, a spus președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.