Spread the love

Programul Național pentru Dezvoltare Locală (PNDL) reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura satelor și comunelor din țară şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice. După întâlnirea recentă cu primarii din Mircea Vodă, Seimeni și Saligny; joi, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, s-a întâlnit cu primarii din Mereni și Bărăganu. Cu acest prilej, solicitările primarilor respectivi s-au concretizat.

CITEȘTE ȘI:

Țuțuianu, la întâlnire cu primarii din județ. „Implementarea PNDL trebuie să se realizeze cu succes!”

„Eforturile de a atrage fonduri pentru localiățile din judeșul Constanța continuă să se concretizeze. Astăzi s-au semnat contractele de finanțare cu fonduri alocate de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru localitățile Mereni și Bărăganu. Lucrările efectuate din aceste fonduri se vor concretiza prin realizarea unei „Rețele de captare și distribuție a apei în localitatea Miriștea”, respectiv „Alimentarea cu apă a localității Bărăganu și reabilitarea alimentării cu apă a localității Lanurile,” ceea ce va conduce la modernizarea comunelor constănțene. Voi continua să susțin autoritățile locale în demersurile de a obține cât mai multe fonduri prin programul PNDL, astfel încât să reușim să dezvoltăm toate localitățile județului”, a precizat Țuțuianu.

Pentru Bărăganu vorbim de peste 1,6 milioane lei; iar pentru Mereni de peste 1,2 milioane lei.

PNDL 2 finanțează 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile), iar pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament.

CITEȘTE ȘI:

Țuțuianu s-a întâlnit cu secretarul general al Ministerului Agriculturii: „Sectorul agricol reprezintă un punct important pe lista obiectivelor mele”!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *