Spread the love

Ziua Marinei Române ne bate la ușă, însă, pe 14 august, marinarii militari aduc un pios omagiu tuturor eroilor care își dorm somnul de veci în adâncul apelor, iar militarii care s-au remarcat, pe parcursul ultimului an de instrucție, sunt recompensați cu distincții, embleme și medalii militare de către conducerea Statului Major al Forțelor Navale, a Ministerului Apărării Naționale și de către Administrația Prezidențială.

Și în acest an, pe faleza de lângă Farul Genovez, au avut loc două ceremonii militare pentru a marca Ziua Recunoștinței. Prima ceremonie a avut loc la Monumentul Crucea Marinarilor, unde au fost depuse coroane de flori în memoria eroilor, din partea reprezentanților autorităților militare și civile. Au fost prezenți primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, dar și directorii instituțiilor din județ.

Cea de-a doua ceremonie militară s-a desfășurat pe faleza din fața Comandamentului Flotei. În cadrul acestei festivități, Batalionul de Sprijin al Forțelor Navale „Ovidius” a primit Drapelul de Luptă din partea conducerii Ministerului Apărării Naționale, după care viceamiralul Alexandru Mîrșu, șeful Statului Major al Forțelor Navale, și reprezentanții eșaloanelor superioare ale Marinei Militare Române au acordat distincții, embleme și medalii militare unor militari care au obținut rezultate deosebite în activitățile de instruire.

„Pe 14 august sunt cinstiți eroii marinari care au pierit în apele mărilor și oceanelor lumii. Și anul acesta, ca în fiecare an, am adus un omagiu celor care nu mai sunt. Trebuie să păstram vie amintirea eroilor”, a transmis președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *