Spread the love

Au fost scântei mari în ședința de vineri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Sub coordonarea prefectului George Niculescu s-a aprobat repatrierea, la Constanța, a 1.500 de români din zona roșie a Italiei, în mai multe zboruri, primul dintre ele fiind programat pentru sâmbătă:

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a înaintat propunerea cu titlu de recomandare. În Comandamentul de vineri, mai mulți directori de deconcentrate sau șefi de structuri de forță s-au opus, însă prefectul George Niculescu, de regulă șters în Comandament și pentru care partidul este mult mai important decât Constanța, a insistat ca această recomandare să se aplice add litteram. Prefectul Niculescu avea posibilitatea să refuze propunerea ministrului. Opoziția din ședință a fost inutilă, iar recomandarea lui Vela se va pune în aplicare.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, este membru al CJSU. După decizia de vineri, acesta a răbufnit public împotriva prefectului George Niculescu, pe care îl acuză de obediență politică, atitudine care pune în pericol județul Constanța.

„Județul Constanța, expus în MOD IRESPONSABIL DE CĂTRE PREFECT! În obediența sa politică, acest înalt funcționar public, a lecturat în Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență un document care ne anunță că aproximativ 1500 de români aduși din zone roșii vor fi carantinați în Constanța, în contextul în care județul nu dispune de baza materială necesară în asemenea situație. Este un caz de iresponsabilitate maximă, atât pentru românii aduși din Italia, cât și pentru locuitorii județului.  Lipsa testelor, a disponibilului de paturi, a echipamentelor necesare  într-o situație atât de gravă – conduce la o criză sanitară și umanitară. ESTE UN ACT IRESPONSABIL, FARA PRECEDENT!!! Fac apel la Președintele Iohannis, la Guvernul României să ia măsurile care se impun și să nu transforme Constanța într-un județ izolat. Oamenii trebuie triați epidemiologic și transportați în mod asistat în județele de unde provin. Altfel, au fost aduși acasă doar pentru un exercițiu de imagine. Nu avem suficiente echipamente, medici sau dotări. Este o degringoladă totală, iar cei care trebuie să gândească strategic nu fac decât să sufoce un sistem și așa subdimensionat. Este inadmisibil să aduci un flux uriaș de oameni cărora știi din start că nu le poți oferi tratamentul necesar. Oamenii trebuie triați epidemiologic și asistați pentru a ajunge în județele unde au domiciliul. Distribuiți corect – avem o șansă cu toții la un tratament corect. Este anormal sa ne aruncați, pe toți, într-o groapă a leilor și apoi să citiți liniștiti ordine și statistici. Oamenii din județul Constanța nu sunt simple cifre pe hârtie. Și nici cei întorși din Italia. Sunt copii, mame, frați sau bunici! Și trebuie respectați! Cu toții, avem dreptul la o șansă egală. Distribuiți corect, cu echipamente suplimentate, cu dotări standard – putem să învingem boala. Altfel, locuitorii Județului Constanța devin vulnerabili. Eu nu îmi pot asuma acest demers irațional, domnilor guvernanți! Puteti dumneavoastră să garantați că în tot județul nu se mai îmbolnăvește nici măcar un om? Pentru că, domnilor, atât este necesar pentru ca noi să intrăm într-o criză medicală! Un om! Este cifra care face diferența! Vă cer să vă asumați public aceste decizii. Să veniți în fața constănțenilor și să explicați de ce copiii, părinții, bunicii sau frații noștri nu vor avea șansa la tratament egal”, a transmis Țuțuianu.

Pe același subiect:

Palaz a luat foc: „Avem un Comandament județean TOTAL NEFUNCȚIONAL! La IGSU e HAOS! O să vă LINȘEZE LUMEA PE STRADĂ!”

Ședință extraordinară a Consiliului Local Constanța. S-au alocat 2,5 milioane lei pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

Stelian Ion, ieșit din izolare: „DSP nu mai face față! Hârțogăreala ne omoară, la propriu! Doar dosar cu șină nu mi-au cerut…”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *