Țuțuianu: „Secția de Radioterapie a Spitalului Județean, funcțională din această toamnă!”

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a dat marți asigurări că Secția de Radioterapie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” va fi funcțională din această toamnă. Țuțuianu a verificat stadiul lucrărilor, care sunt aproape de finalizare și conform planurilor.

„Secția va fi funcțională din această toamnă, așa cum am și promis! Lucrările de reabilitare și modernizare sunt aproape de finalizare, iar proiectul decurge conform planurilor. Suntem la etapa în care se montează sistemul de ventilație, în paralel cu racordarea la rețeaua electrică a acestei secții. De asemenea, Computerul Tomograf Simulator a fost deja montat, urmând să ajungă și acceleratorul linear de particule, probele cu aceste aparate fiind programate după finalizarea lucrărilor la rețeaua de energie electrică. Suntem optimiști că vom primi autorizația de funcționare a acestei secții din partea Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare în următoarea perioadă, astfel încât, din toamnă, Secția de Radioterapie să fie redeschisă”, a spus Țuțuianu.

În cadrul vizitei de astăzi, președintele CJC s-a asigurat că Secția de Primiri Urgențe este pregătită să preia eventualele accidente care pot avea loc în perioada următoare în stațiunile litorale, inclusiv în timpul evenimentelor estivale.

tutuianu grasa spital

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *