Țuțuianu (PSD): „SPITAL NOU, la Constanța, ACUM! Bâlbâiala lui Voiculescu îndoliază românii!”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este vedeta acestor zile, evident în sens negativ, întrucât este asediat de proteste și de critici politice. Excluderea – din nou – a județului Constanța de pe lista de priorități a ministerului și bâlbâiala premierului Florin Cîțu de astăzi privind parteneriatele publice-private pentru construcția spitalelor noi, inflamează spiritele. Astăzi de dimineață, parlamentarii liberali constănțeni – Septimiu Bourceanu și Marian Crușoveanu – au luat foc, ceea ce poate reprezenta un semnal de rupere a coaliției și i-au transmis ministrului Voiculescu faptul că îl așteaptă în comisie, ca ­s-o clarificăm.

La scurt timp după ieșirea furtunoasă a liberalilor, parlamentarii AUR de Constanța – Sorin Mateescu și Viorel Focșa, au reacționat la fel de vehement, susținând că județul nostru nu mai poate fi ignorat și o unitate spitalicească nouă este o urgență.

Între timp, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, actualul deputat PSD Marius Horia Țuțuianu, consideră că ministrul Voiculescu îndoliază românii. Țuțuianu, în timpul mandatului la CJC, s-a concentrat intens pe sectorul medical, însă a fost insuficient întrucât guvernele succesive de la București au ignorat complet necesitățile sanitare ale Constanței. Ca exemplu, Țuțuianu a construit centrul multifuncțional de sănătate de la Năvodari, pe lângă alte investiții la Spitalul Județean. Astfel, Țuțuianu consideră că acum suntem la un moment de cotitură și Constanța nu mai poate fi abandonată:

Mă uit la televizor la guvernanți și sunt stupefiat. Am rămas fără cuvinte. Sunt de-a dreptul revoltat! Constanța are nevoie acum de un spital nou! Ne-am săturat de proiecte pe hârtie care nu se concretizează de nici un fel. Bâlbâiala lui Voiculescu îndoliază românii, iar șeful lui ne spune povești cu parteneriate publice-private. Păi nu se lăudau ei că au fonduri europene de nivel istoric pentru Sănătate? Nu așa ni se spune de anul trecut, că au miliarde și miliarde de euro pentru spitale? Unde sunt miliardele alea? Și de ce public-privat? Au rămas firmele PNL fără bani?”, a spus Țuțuianu, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *