Țuțuianu (PSD): „Dacă legea privind ridicarea interdicțiilor la vânzarea terenurilor agricole către străini va fi avizată favorabil, vom avea o MARE PROBLEMĂ”

Deputatul social-democrat constănțean, Marius Horia Țuțuianu, este un oponent vehement al actului normativ prin care se ridică interdicțiile privind vânzarea terenurilor agricole către străini. Subiect de răfuială politică de aproape trei ani, proiectul în cauză ar putea permite ca 7 din 9,4 milioane ha de teren arabil din România să fie deținute de entități străine, ceea ce ar însemna că vom avea o mare problemă:

Dacă proiectul de lege privind ridicarea interdicțiilor la vânzarea terenurilor agricole către străini, aflat deja pe circuitul de avizare în Senat, va primi vot favorabil în forma actuală, atunci vom avea o mare problemă. Legea va permite ca 7 din 9,4 milioane ha de teren arabil din România să fie deținute de entități străine. Este esențial pentru asigurarea securității alimentare și a suveranității teriotriale păstrarea obligației cumpărătorilor de teren extravilan agricol de a avea domiciliul pe teritoriul României, minim 5 ani, înainte de tranzacție. Mai mult, în proiectul de lege nu se regăsește actuala obligaţie a impozitării cu 80% a diferenţei de preţ, dacă se vinde terenul mai devreme de 8 ani, de la momentul achiziţiei, la momentul vânzării, o măsură extrem de importantă pentru a preveni specula. PSD va propune amendamente consistente la acest proiect de lege. Terenul agricol este resursă națională strategică!”, a transmis Țuțuianu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *