Țuțuianu (PSD): „Am reușit să înființăm o comisie de ANCHETĂ privind creșterea ARTIFICIALĂ a prețurilor la energie și gaze”

Deputatul social-democrat constănțean, Marius Horia Țuțuianu, vicepreședinte al comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, a transmis marți faptul că PSD a reușit să determine comisiile din Camera Deputaților să dezbată în regim de urgență Legea consumatorului vulnerabil. A fost ceva scandal în ședința de astăzi, iar actul normativ în cauză pleacă la votul final din Parlament. Totodată, Țuțuianu a punctat și faptul că s-a reușit înființarea unei comisii de anchetă privind creșterea artificială a prețurilor la energie și gaze.

Am reușit să determinăm comisiile din Camera Deputaților să dezbată în regim de urgență Legea consumatorului vulnerabil. Cerem devansarea intrării în vigoare a legii pentru a-și produce efectele înainte de sezonul rece, creșterea plafonului de venituri la 1149 de lei, indexarea anuală a pragurilor de venit și creșterea ajutorului suplimentar pentru fiecare sursă de energie folosită în fiecare gospodărie cu consumatori vulnerabili. În plus, am reușit să obținem votul pentru o comisie de anchetă privind creșterea artificială a prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Doar așa vom cunoaște motivele, responsabilii și profitorii acestor scumpiri fără precedent. Asta înseamnă responsabilitate, asta înseamnă să lupți pentru cetățeni. Lupta lor e pe ciolan, a noastră, pentru români”, a transmis Țuțuianu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.