Spread the love

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a prezentat, marți, noul elicopter SMURD, destinat transportului pacienților în stare gravă din județ.

Avem unul dintre cele mai performante mijloace de intervenție în situații de urgențe medicale în acest moment. Încă din prima zi a mandatului meu am spus că doresc să asigur locuitorilor județului servicii medicale de calitate. Această nouă aeronavă va deservi toate urgențele medicale”, a subliniat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Elicopterul medical Airbus Helicopters tip H 135, SN 1112, nr. MAI 349 înlocuiește vechea aeronavă, care a fost achiziționată de către Consiliul Județean Constanța în cadrul proiectului transfrontalier Equipment to save Our Lives. Aparatul de zbor a fost înlocuit de către asigurator și are o valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Județean a încurcat borcanele? Proiectul privind administrarea elicopterului de salvare a vieților omenești s-ar putea lovi de nulitate! 

Dotările noului aparat de zbor sunt superioare din punct de vedere al dispozitivelor de iluminat, de semnalizare și localizare în caz de urgență, inclusiv sub apă. Un alt plus al elicopterului medical Airbus Helicopters tip H 135 sunt sistemele pneumatice de salvare pe apă. De asemenea, motoarele aeronavei sunt mai puternice. Și sistemele de evacuare, navigație, orientare, măsurare tridimensionale sunt îmbunătățite. Ca dotări suplimentare amintim și stația radio Tetra Motorola cu căști de protecție echipaj și GSM.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *