Țuțuianu, pornit pe liberali: „Nu se emit avize pentru sume importante după cum pocnesc ei din degete de partid!”

A fost o ședință extraordinară inedită luni a Consiliului Județean Constanța, unde liberalii s-au luat la harță cu președintele Marius Horia Țuțuianu pe proiectele care vizau alocarea de bani pentru primării, necesari dezvoltării locale. Fie că vorbim de drumuri sau de alte inițiative, politicul a triumfat în ședința de luni.

Liberalii au propus introducerea unui amendament, prin care se modificau radical sumele de bani acordate, susținând că varianta stabilită în proiect este discreționară, iar, de partea cealaltă, Țuțuianu a punctat că nu poate să admită o astfel de propunere, neavând avizul comisiei de buget, întrucât tot proiectul s-ar fi… dat peste cap.

A fost și pauză pentru deliberări, însă nu s-a ajuns la nici o concluzie, așa că la reluarea ședinței Țuțuianu a retras de pe ordinea de zi cele două proiecte și, după ședință, președintele CJC a luat foc pe liberali.

„Aleșii PNL au preferat astăzi să lase comunitățile județului Constanța fără bani! Retragerea celor două proiecte de pe ordinea de zi a avut două argumente: cel administrativ și cel politic. Din punct de vedere administrativ am promovat un proiect de hotărâre însoțit de toate avizele necesare și ținând cont de toate solicitările transmise de către primăriile din județ. De cealaltă parte, consilierii PNL nu au ținut cont de legislația în vigoare, venind în timpul ședinței cu o propunere neavizată de Direcția Economică. De la începutul mandatului meu, am spus răspicat că nu voi accepta ca în instituția Consiliului Județean Constanța să fie încălcată legea, indiferent cine sunt cei care vin cu astfel de propuneri. Într-o totală sfidare a mecanismelor administrației publice locale, consilierii PNL au modificat substanțial proiectul de pe ordinea de zi, formulat conform cerințelor primăriilor. Din nefericire, se dovedește încă o data că reprezentanții PNL din Consiliul Județean Constanța nu au înțeles nici după patru ani modul în care funcționează sistemul administrativ, promovând chiar în timpul ședinței amendamente care necesită analiză minuțioasă și o corelare cu solicitările înaintate de către primari și respectarea legislației în vigoare. Chiar dacă se cred la acest moment stăpânii județului, reprezentanții PNL ar trebui să înțeleagă fapul că nu pot forța funcționarii publici să emită avize cu privire la sume importante după cum pocnesc ei din degete de partid. Regretabil este faptul că un act strict administrativ a fost deturnat într-o mizeră manieră politicianistă, fiind mai mult decât evident că este un joc al unei găști de interese care nu ține cont de nevoile cetățenilor acestui județ. Este ușor de observat că în propunerea consilierilor PNL care conduc 28 de UAT-uri primesc sume foarte mari care nu sunt justificate cu documente, în timp ce 38 de comunități în fruntea cărora se află primari PSD, primesc sume diminuate substanțial (UAT-uri care au un număr foarte mare de locuitori). (…) Interesul politic este vizibil atunci când sumele înhățate de la comunitățile conduse de primari PSD au fost direcționate către primăriile în fruntea cărora se află aleși PNL, indiferent dacă se justifică sau nu necesitatea acestora, așa cum sunt cazurile de la Adamclisi, Aliman, Tîrgușor, Costinești și 23 August. Culmea este că unele UAT-uri peneliste ar fi primit mai mult decât au solicitat, fără nicio justificare legală. Din păcate, se vede că din clamata Românie a bunului simț, a rămas doar România bunului plac penelist”, a transmis Horia Țuțuianu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *