Țuțuianu, la întâlnire cu primarii din județ. „Implementarea PNDL trebuie să se realizeze cu succes!”

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a avut, miercuri, o întâlnire de lucru cu primarii din localitățile constănțene Mircea Vodă, Seimeni și Saligny, cu privire la punerea în aplicare a mai multor programe și de rezolvare a unor probleme curente ale comunităților locale. La întâlnirea respectivă au mai participat subprefectul Dan Jeacă, directorul Agenției de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Dan Burlacu; directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Petre Dinică; directorul RAJDP, Lucian Lungoci sau consilierii locali din localitățile menționate.

„La Seimeni a crescut nivelul Dunării și există riscul să fie inundat drumul județean Topalu – Cernavodă, așa că a fost nevoie de prezența domnului director al RAJDP ca să acoperim acest potențial pericol, nu doar pe drumul județean, ci și pe drumurile comunale”, a spus Marius Horia Țuțuianu, pentru TOMIS NEWS.

De asemenea, discuțiile s-au concentrat și pe cazurile sociale, primarii celor trei localități au ridicat problema copiilor abandonați sau abuzați. Pe de altă parte, subiectul central al discuțiilor s-a concentrat pe Programul Național de Dezvoltare Locală, inițiativă guvernamentală prin intermediul căreia primarii pot beneficia de fonduri pentru programele promise comunităților locale.

„Le voi da tot sprijinul, suportul, pentru ca proiectele lor să respecte ghidul, indicațiile, recomandările, pentru a fi 100% eligibile! Am identificat și soluțiile pe care le-am putea adopta, astfel încât implementarea PNDL să se finalizeze cu succes. Voi continua întâlnirile cu primarii din județ, contactul cu aceștia fiind absolut necesar pentru identificarea și soluționarea problemelor curente ale fiecărei localități!”, a mai spus președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, pentru TOMIS NEWS.

PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice. PNDL 2 finanțează 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile), iar pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament.

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.