Țuțuianu, la Bruxelles: „Am solicitat instituțiilor europene creșterea capacității administrative în aplicarea legislației europene”

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, întreprinde în aceste zile o vizită la Bruxelles. Țuțuianu a participat la forumul „Orașe și regiuni pentru dezvoltarea cooperării”, organizat de Comitetul European al Regiunilor, în cadrul căruia discuțiile s-au axat pe managementul deșeurilor.

„Acest eveniment a fost creat pentru a încuraja și a facilita dialogul și parteneriatele între autoritățile locale și regionale, instituțiile europene și organizațiile internaționale pentru a susține dezvoltarea urbană integrată. Pentru că am atribuții în Comisia pentru mediu, schimbări climatice și energie – ENVE, am prezentat plenului problemele cu care se confruntă autoritățile locale din România, în ceea ce privește managementul deșeurilor. Concret, am solicitat instituțiilor europene de resort formularea unor recomandări viabile în identificarea soluțiilor de creștere a capacității administrative implicate în aplicarea legislației europene, precum și pentru atragerea și utilizarea de noi fonduri europene destinate implementării managementului integrat al deșeurilor!”, a spus președintele CJC, Horia Țuțuianu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*