Țuțuianu, la bilanțul pe 2018 al Gărzii de Coastă: „Consiliul Județean Constanța va susține întotdeauna acțiunile instituției și va fi unul dintre partenerii de încredere”

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a participat, vineri, la bilanțul pe anul trecut al Gărzii de Coastă. Alături de președintele CJC au mai fost prefectul Dan Jeacă și viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu.

„Nu au misiuni ușoare, iar pe mare intervențiile sunt de cele mai multe ori periculoase. În plus, au marea responsabilitate de a asigura securitatea frontierei în bazinul Mării Negre. Garda de Coastă a făcut astăzi bilanțul anului 2018. Felicit pe domnul director Cicu Laurențiu Cristian pentru buna coordonare și gestionare a acestei instituții atât de importantă pentru județul nostru. Consiliul Județean Constanța va susține întotdeauna acțiunile Gărzii de Coastă și va fi unul dintre partenerii de încredere. Mult succes!”, a spus Țuțuianu.

tutuianu
Președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu

Pentru anul 2018, Garda de Coastă a înregistrat la punctele de trecere a frontierei următoarele valori de trafic: peste 2,7 milioane de persoane, din care peste 1,8 milioane cetățeni ai UE și peste 765.000 de mijloace de transport. În ceea ce privește faptele penale, anul trecut au fost constatate 650 de infracțiuni și au fost aplicate 739 de contravenții, cu o valoare totală de peste 356.000 lei, valoarea bunurilor confiscate depășind 29 milioane lei.

Totodată, pe parcursul anului trecut au fost înregistrate 39 de cazuri de treceri ilegale a frontierei de stat, în care au fost depistați 127 de cetățeni străini. Remarcăm că, în 2018, nu au fost înregistrate cazuri de transporturi de migranți cu ambarcațiuni la frontiera maritimă.

garda de coasta1

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *