Țuțuianu, la bilanțul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis”: „O meserie dificilă și, de foarte multe ori, misiunile lor nu sunt cunoscute”

Gruparea de jandarmi mobilă Tomis, condusă de colonelul Constantin Dima, a avut, marți, evaluarea activității pentru anul trecut, eveniment la care au participat lt. cl. Daniel-Mihai Ferencz, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, prefectul George Niculescu și președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

tutuianu jandarmi 1

„Au o meserie dificilă și, de foarte multe ori, misiunile lor nu sunt cunoscute. Trec prin situații delicate, iar interacțiunea cu oamenii nu este întotdeauna facilă. Vă doresc să fiți cerebrali, să reușiți să vă mențineți calmul și atunci când alții și-l pierd și să aveți intervenții din ce în ce mai ușoare. Sunt convins că veți reuși să fiți la fel de performanți și operativi și să asigurați, în continuare, siguranța locuitorilor județului Constanța. Aveți în mine și în Consiliul Județean Constanța un real partener”, a transmis Țuțuianu jandarmilor constănțeni.

În 2019, Gruparea Mobilă de Jandarmi a executat peste 5.000 de misiuni, cu o medie de 15 misiuni zilnic, din care 536 misiuni de asigurare a ordinii publice, 4.069 misiuni de menţinere a ordinii publice, 95 acţiuni în cooperare pentru efectuarea unor acte procedurale, 390 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii şi 283 acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere.

Concomitent cu executarea misiunilor de menţinere a ordinii publice, efectivele unităţii au executat un număr de 536 misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică;  60 manifestări sportive, 144 manifestări cultural-artistice, religioase şi promoţionale cu participarea unui public numeros, 10 vizite oficiale, 12 misiuni de asigurare și protecție a secțiilor de votare premergător desfășurării alegerilor, din care exemplificăm:            Asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia   misiunii de asigurare a ordinii publice în cooperare cu Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, în municipiul Iași cu ocazia vizitei Sanctității Sale Papa Francisc, în perioada de 31.05.2019 – 02.06.2019; Festivalul Neversea-50.000 persoane; Concertul Europa FM: -;“Zilele Marinei Române”, eveniment organizat de Comandamentul Flotei, în ziua de 15.08.2019 – peste 15.000 de participanţi; Hramul mănăstirii Peştera Sfântului Apostol Andrei; Ziua Naţională a României, Revelion 2020-Piaţa Ovidiu.

Pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional în anul 2019 au fost organizate şi desfăşurate un număr de 4.069 misiuni de menţinere a ordinii publice,  din care 2.461 misiuni de menținere a ordinii publice în sistem integrat, pe raza municipiului Constanța în cooperare cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, 1.349 misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat pe litoralul Mării Negre și 259 acţiuni executate în pieţe târguri şi oboare.

Jandarmii din cadrul G..J.M. Constanţa au constatat în flagrant prin sesizare directă un număr de 266 fapte cu caracter penal, fiind identificaţi 343 de făptuitori, 10 dintre aceştia minori.

O pondere importantă din constatări se regăsește pe linia traficului şi consumului ilicit de substanțe interzise – 195 fapte, fiind identificaţi 272 autori şi ridicate în vederea continuării cercetărilor pentru a fi predate lucrătorilor din cadrul B.C.C.O. Constanţa, 341 pliculeţe cu fragmente vegetale, muguri vegetali sau comprimate susceptibile de a avea efecte psihoactive şi 17 aparate de mărunţit substanţă vegetală. Totodată în anul 2019 au fost aplicate un număr de 2.740 sancţiuni contravenţionale.

În anul 2019 s-au executat 485  de acţiuni în cooperare cu alte instituţii, din care exemplificăm: 17 cu Inspectoratul de Poliție Județean Constanţa, trei cu Garda de Coastă, 35 cu D.J.I., 95 cu B.C.C.O. Constanţa/D.I.I.C.O.T./ structurile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor, 11 cu organele administraţiei publice locale, 2 cu Serviciul pentru Imigrări. De asemenea s-au executat un număr de 179 acţiuni comune cu cele cinci inspectorate de jandarmi judeţene din zona de competenţă, astfel: – I.J.J. Constanţa, I.J.J. Călăraşi, I.J.J. Ialomiţa, I.J.J. Brăila și I.J.J. Tulcea.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.