Spread the love

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a avut, marți, o scurtă întâlnire cu Ministrul Apărării Naționale, Gabriel – Beniamin Leș.

CITEȘTE ȘI:

Potrivit reprezentanților CJC, temele abordate în cadrul acestei întâlniri au fost cele referitoare la zona de securitate NATO în contextul apărării la Marea Neagră, colaborarea cu Forțele Navale și securitatea națională prin poarta de intrare – Aeroportul Internațional  Mihail Kogălniceanu.

„Județul Constanța are o poziție geografică strategică pentru apărarea României și chiar a Europei. Zona costieră și implicit accesul la Marea Neagră fac ca județul nostru să fie un element semnificativ în dezvoltarea strategiilor și operațiunilor militare atât din punct de vedere național cât și internațional. Rolul deosebit pe care îl joacă Constanța în strategia de apărare NATO, este demonstrat chiar prin prezența unei baze militare în localitatea Mihail Kogălniceanu, dar și prin faptul că în zonă se efectuează constant exerciții și manevre specifice operațiunilor militare”, a precizat președintele CJC, Horia Țuțuianu.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *