Țuțuianu, în control la Spitalul Județean, l-a băgat în sperieți pe managerul Grasa: „Nu a dat dovadă de mai multă implicare!”

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, alături de Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța (SCJU) și corpul de control al CJC, au efectuat, marți, o verificare la unitatea spitalicească.

Țuțuianu a verificat primele două etaje și a discutat cu personalul medical, inclusiv cu cei de la Secția de arși și, de asemenea, a fost prezent și la Unitatea de Primiri Urgențe.

„Problemele astea mici, urgente, trebuie rezolvate, pentru că de lucruri mari ne ocupăm noi doi (cu referire la managerul SCJU, Cătălin Grasa – n.r.). Vreau evaluarea medicală 1 și 2, ce înseamnă posturile… Dacă sunt bani doar pentru o secție, o s-o fac pe aceea. Degeaba fac un sfert de medicală 1 și un sfert de medicală 2 dacă o secție nu e făcută (complet). Nu vreau să mai facem cu bucăți de măsură. (…) Din momentul acesta, orice problemă aveți, veniți și o discutați cu mine. Când nu găsiți înțelegere sau când trei două-trei luni și problema nu e luată în vedere veniți la mine! Dacă managerul Grasa nu v-a rezolvat problema în 30 de zile, veniți la mine! (…) Mi se pare că nu există o conlucrare a tuturor elementelor care conduceți aici, dar o să mă implic eu”, a spus Țuțuianu.

tutuianu spital 2

În urma controlului efectuat marți, Țuțuianu a considerat că „mai multe deficiențe puteau fi ușor remediate dacă managerul instituției medicale (Grasa – n.r.) dădea dovadă de mai multă implicare”.

La finalul vizitei de lucru a avut loc o ședință cu reprezentanții CA și conducerea spitalului, în cadrul căreia s-a solicitat un raport privind planul de igienizare și renovare/modernizare a unității sanitare, precum și o situație a cheltuielilor efectuate până în prezent atât din fondurile CJC, cât și din cele alocate de către Ministerul Sănătății.

tutuianu spital 1

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *