Țuțuianu, despre Secția de Radioterapie: „Suntem în linie dreaptă, pregătim amplasarea acceleratorului linear de particule”

Lucrările pentru noua Secție de Radioterapie din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa se desfășoară conform calendarului. Potrivit președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, sursa veche de cobalt, care a expirat în luna aprilie 2016, a fost dezafectată și transportată în condiții de maximă siguranță, la Institutul Nuclear Pitești.

CITEȘTE ȘI:

UNCJR Oprișan vrea descentralizare în regim de urgență. Dăncilă, supărată că sunt întârzieri la proiectele care vizează spitalele regionale. Țuțuianu: „Se impune construirea acestui spital la Constanța, voi avea o întâlnire la Guvern”

„Pentru realizarea noii secții de radioterapie din cadrul Spitalului Județean Constanța, lucrările continuă, conform calendarului. Astfel, în cursul acestei săptămâni, sursa veche de cobalt, care a expirat în luna aprilie 2016, a fost dezafectată și transportată în condiții de maximă siguranță, la Institutul Nuclear Pitești. Potrivit calendarului asumat, etapa următoare presupune igienizarea și pregătirea buncărului pentru amplasarea acceleratorului linear de particule. Contractul de furnizare al echipamentelor l-am semnat anul trecut în luna noiembrie. Valoarea totală a contractului este de aproximativ 1,8 milioane de euro. Sperăm ca până la finele anului aceasta secția să fie funcțională”, a anunțat, joi, Marius Horia Țuțuianu.

CITEȘTE ȘI:

Bolnavii de cancer primesc o șansă? Echipamente pentru radioterapie, instalate la Spitalul Județean. Țuțuianu: „Voi supune în CJC proiectul de a lua spațiul Casei Soarelui în subordinea noastră”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *