Țuțuianu dă tonul Revoluției în PSD Constanța: Punct final pentru partidul „candidatului unic”. „Vrem o echipă fără șantaje și DOSARE!”

Tulburări mari în PSD Constanța în această perioadă. Tentativa președintelui organizației județene, Felix Stroe, de a-l impune la șefia organizației municipale pe Ion Dumitrache a trezit spiritul revoltei. Cu doar o zi înainte de alegerile programate pentru sâmbăta trecută, amânate într-un final, deputatul Lucian Lungoci și-a depus candidatura. Lungoci nu este un simplu candidat, ci… favoritul incontestabil al cursei împotriva lui Dumitrache. Este și motivul pentru care alegerile au fost amânate, fără a se preciza când vor avea loc.

Nervii au răbufnit până și pe secretare în ultimele zile, iar revoluționarii de serviciu din PSD Constanța nu intenționează – de data aceasta – să renunțe. Pe acest fond al revoltei, deputatul Marius Horia Țuțuianu a transmis marți un mesaj tranșant, care cu greu putea fi imaginat în acest partid în ultimii… mulți ani:

Astăzi, mă adresez social democraților din PSD Constanța, social democraților care împărtășesc valorile acestei doctrine, dincolo de orice interese pesonale, de grup, sau de măriri în funcții! Mă adresez vouă, cei care credeți că existența mai multor opinii în cadrul organizație noastre nu înseamnă disidență, ci libertate de exprimare, valoare respectată într-un partid social democrat european, așa cum este PSD! Vouă, cei care așteptați ca la alegerile pentru niște funcții de conducere la nivelul oricărei organizații chiar să aveți de unde alege, sătui fiind de candidatul unic, impus într-o formă sau alta. Existența mai multor candidați pentru aceeași funcție nu înseamnă lipsă de loialitate, de respect, sau recunoștință. Înseamnă respectarea unei alte valori a social democrației: democrația! Democrația din PSD, partid în care loialitatea, respectul sau recunoștința se manifestă față de români, de electoratul social democrat și, bineînțeles, față de membrii de partid care împărtășesc valorile acestei doctrine. Valori care presupun, printre altele, că implicarea în viața unei organizații nu se face pentru o persoană sau alta, ci pentru ideea de social democrație. Nu pentru că cineva a făcut un bine altcuiva, ci pentru că social democrația presupune binele românilor! Astăzi, mă adresez social democraților din PSD Constanța! Cei care își doresc alegeri libere în cadrul organizație, cei care realmente doresc binele filialei, nu pe cel al unei persoane, indiferent cum se numește aceasta! Cei care își doresc să facă parte dintr-o echipă în care respectul nu înseamnă amenințări cu dosare, șantaje, injurii sau alte forme de manifestare, fără nimic în comun cu ideea de echipă! Astăzi, mă adresez tuturor membrilor organizației PSD Constanța! Pentru că sunt convins că toți împărtășiți valorile social democrației și că doar împreună putem forma o echipă puternică, dincolo de numele și prenumele celor care sunt, vremelnic, la conducerea organizației!”, a transmis Țuțuianu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.