Țuțuianu cere Guvernului plafonarea prețurilor la alimentele de bază și medicamente

În aceste vremuri complicate, crește numărul de solicitări din teritoriu către Guvern. Toate domeniile sunt afectate și, în acest context, nu știi… pe cine să mulțumești mai întâi. Totuși, sunt zone care necesită măsuri urgente, cum ar fi prețurile la alimente, care au explodat în ultimele zile, specula fiind pe ordinea de zi în piețele agroalimentare. Aceeași situație se regăsește și în privința materialelor sanitare sau a medicamentelor.

În cele două domenii trebuie intervenit de urgență și președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, le-a inclus pe o listă de solicitări, listă scurtă dar cu nevoia de intervenție rapidă. Țuțuianu a conceput această listă după o solicitare recentă a primarului Constanței, Decebal Făgădău, la Ministerul Sănătății, pentru alocarea de fonduri suplimentare la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Astfel, Țuțuianu cere Guvernului României, joi, plafonarea prețurilor la alimentele de bază și la medicamente și materiale sanitare, amânarea până la finalul anului a plății ratelor la bănci de către persoane fizice și companii, susținerea mediului de afaceri și a salariaților trimiși în șomaj tehnic cu 75% din salariul de bază, pe toată durata menținerii stării de urgență.

Similare:

DONEAZĂ pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța!

PSD inițiază un proiect de lege pentru AMÂNAREA RATELOR la bănci. Senatorul Mihu: „Va fi o criză economică generalizată!”

Comercianții din piețele constănțene, controlați de Poliția Locală, pentru CREȘTEREA NEJUSTIFICATĂ a prețurilor

Orban a suplimentat bugetele Ministerului Sănătății și al Afacerilor Interne. Măsuri pentru angajatori și angajați: „Garantăm CREDITE pentru IMM-uri și asigurăm șomajul tehnic”

VIDEO Coronavirus amenință Constanța. Țuțuianu a SUSPENDAT TOATE activitățile publice! „Constănțenii să conștientizeze PERICOLUL și să acționeze cu PREVENȚIE!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *