Țuțuianu: „Am reușit ca într-un an să finalizăm un contract început în 2009“! DJ 224 , la un pas de finalizarea lucrărilor de modernizare

La începutul mandatului, președintele Consiliului Județean Constanța (CJC), Marius Horia Țuțuianu, și-a propus ca obiectiv să asfalteze drumurile din județ. Printre acestea se numără și Drumul Județean 224, între Medgidia și Țepeș Vodă, pe care CJC, prin Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP), l-a inclus printre priorități. În fapt, autoritățile județene trebuiau să finalizeze ceea ce se începuse încă din 2009, de pe vremea fostelor conduceri ale CJC și RAJDP. După o muncă asiduă, autoritățile anunță vineri că lucrările la acest drum sunt la un pas de finalizare. Președintele CJC a verificat personal lucrările, constatând că lucrurile sunt pe drumul cel bun.

tutuianu lungoci

„Suntem foarte aproape de finalizarea lucrărilor la DJ 224. Astăzi (vineri, n.r.), am verificat lucrările de turnare a asfaltului pe ultimul tronson de drum. Practic, începând de marți (17 iulie) seara, pe tronsonul Țepeș Vodă – Siliștea – Tortoman – Medgidia se va circula în condiții de drum nou. Am reușit ca într-un an de zile să finalizăm un contract început în 2009. În acest an s-au reciclat și s-au turnat două straturi de asfalt pe mai mult de jumătate din distanța prevăzută în contractul încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Voi depune în continuare toate eforturile pentru ca județul Constanța să beneficieze de o infrastructură rutieră la standarde europene“, precizează președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.

La rândul său, directorul RAJDP, Lucian Lungoci, a declarat pentru TOMIS NEWS că, în total, DJ 224 măsoară 24 de kilometri, din care din 2009 până în 2016 au fost executați 11 kilometri, iar din 2017 și până în prezent 13 kilometri, 7,5 kilometri în 2017 și 5,5 în 2018. Lungoci a precizat că la asfaltarea acestui drum s-a folosit o soluție modernă pentru partea cea mai importantă a drumului: fundația. Întrebat de ce au durat atât de mult lucrările la acest drum, Lungoci a precizat că până în 2016 nu a fost interes, mai ales că pentru DJ 224 au fost alocați bani guvernamentali.

Amintim că, în luna mai, directorul RAJDP, Lucian Lungoci, a prezentat raportul Regiei pentru 2017, în prezența șefului de la Consiliu, fiind punctate aspectele care contau: Regia poate fi salvată și cifrele au fost prezentate tocmai ca să arate situația.

CITEȘTE ȘI:

Lungoci, la ora bilanțului la RAJDP. Țuțuianu: „Toți acei contestatari ziceau să închidem. Până la finalul mandatului meu Regia va fi din nou un jucător important pe piață”

„În 2013 – 2016 observăm că aveam un volum al veniturilor și al cheltuielilor sensibil egale. Regia, ce reușea să încaseze, cam aceeași valoare o și consuma, astfel încât profiturile erau foarte diminuate, ajungând în 2015 cu cheltuieli mult mai mari decât veniturile. În 2016 lucrurile se schimbă și reușim să avem venituri mai mari decât cheltuieli și anul 2017 arată venituri mult mai mari decât cheltuielile. (…) Acest profit realizat în 2016 și 2017 arată că planul de reorganizare a Regiei este unul sustenabil, deja am făcut primele trei plăți pe planul de reorganizare, care presupune 12 rate către creditori, astfel încât la finalul celor trei ani de insolvență să achităm datoriile la zi. Aceste cifre arată că planul poate fi dus la bun sfârșit”, a spus directorul RAJDP, Lucian Lungoci.

Potrivit raportului de activitate, prin obiectivele RAJDP Constanța sunt prevăzute mai multe lucrări: DJ 391 – Mangalia – Albești – Negru Vodă, dar și tronsonul Topraisar – Biruința, DJ 391 A – Băneasa – Răzoare – Oltina, DJ 307 – Deleni – Șipote, DJ 381 – Movilița – Potârnichea, DJ 225 – Mircea Vodă – Gherghina, DJ 393 – Arsa, dar și Albești – Coroana, DJ 222 – Râmnicu de Jos – Grădina, DJ 226B – Pantelimon – Grădina – Cogealac și DJ 225 – Pantelimon – Runcu – Vulturu – Saraiu.

„Am anunțat în 2016 că vreau să salvăm Regia, cu toți acei contestatari care spuneau să o închidem, să vindem, să executăm ș.a.m.d. Se dovedește că după numai un an și jumătate această Regie este și poate să fie profitabilă. Avem într-un an și jumătate 140 de km de drumuri județene asfaltate! Vreau să îi mulțumesc domnului Lungoci că a avut încredere că această Regie poate fi rentabilizată. Până la finalul mandatului meu RAJDP va ajunge din nou un jucător important pe piața de profil. În perioada următoare ne vom axa întreaga atenție pe refacerea drumurilor județene și pe retehnologizare și dotarea Regiei cu utilajele de care are nevoie”, a completat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Consiliul Județean și-a prezentat raportul de activitate pe 2017. Țuțuianu: „Nu pot să spun că sunt mulțumit 100%. Nici de mine nu sunt, așa că voi cere mai mult!” Lungoci a atacat fosta administrație

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *