Țuțuianu a semnat contractele pentru echipamentele cu care va fi dotată Secția de Neonatologie a Spitalului Județean

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a semnat miercuri contractele de achiziții pentru echipamentele cu care va fi dotată Secția de Neonatologie – Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

„Împreună cu specialiștii în domeniu, am reușit să identificăm tipuri performante de aparatură pentru a oferi nou născuților cea mai bună îngrijire medicală. Aparatura pe care am achiziționat-o este de ultimă generație și cu siguranță vitală pentru micii pacienți.Copiii sunt viitorul nostru și ei merită, încă din prima zi de viață, multă atenție și un act medical de calitate. Dar, pentru ca medicii să poată îngriji și trata micii pacienți, așa cum aceștia au nevoie, este necesar să fie ajutați de dotări performante. Cu ajutorul acestor echipamente vitale vom putea oferi nou născuților cel mai bun suport. (…) Toată aparatura pe care o achiziționăm este extrem de importantă și îi va ajuta pe medici ca cele mai importante ființe din viețile noastre să fie cât mai bine îngrijite”, a transmis Țuțuianu.

Potrivit șefului CJ, contractele sunt în valoare de aproximativ 11,94 milioane lei, iar o parte dintre echipamentele achiziționate sunt: incubatoare neonatale– 25 buc, ventilatoare neonatale – 15 buc, stație de andocare cu 3 injectomate + 1 perfuzomat + injectomat nutriție enterală – 25 buc, aparat mobil de radiologie neonatal – 1 buc, ecocardiograf Doppler Color neonatologie – 1 buc, stație centrală de monitorizare funcții vitale cu 25 de posturi și 25 de monitoare vitale – 1 buc, aparat administrare Oxid nitric – 2 buc, incubator de transport cu ventilator de trasport – 1 buc, monitor transcutanat – 5 buc și sistem fototerapie tip pătură – 5 buc.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *