Țuțuianu a predat Serviciului Rutier aparatele ANTIDROG: „Mirajul stupefiantelor pune viața în pericol și riscurile sunt majore”

La mijlocul lunii mai a.c., vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, anunța faptul că mai multe aparate de testare antidrog vor fi achiziționate pentru Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) și vor intra în dotarea Serviciului Poliției Rutiere Constanța.

Luni, la Consiliul Județean Constanța, aceste aparate au fost predate de președintele Marius Horia Țuțuianu către oamenii legii.

drogtest

„Sunt împotriva drogurilor și voi susține orice inițiativă care are ca efect reducerea consumului de substanțe interzise. Astăzi, împreună cu colegii de la ATOP, am predat Inspectoratului de Poliție Județean Constanța 5 pachete de determinare a drogurilor din salivă și 20 de cutii cu teste de determinare pentru alte 8 substanțe nocive. Este important să avem echipamentele necesare în lupta contra drogurilor și cred că acest tip de investiții reprezintă un pas important în limitarea accesului consumatorilor de droguri în traficul rutier. Aș vrea ca prin acțiunile noastre să reușim să îi convingem pe cei care au căzut în plasa acestor substanțe că mirajul stupefiantelor le pune viața în pericol și riscurile sunt majore”, a spus Țuțuianu.

Echipamentele predate constau în cinci pachete de determinare a drogurilor din salivă și 20 de cutii cu teste de determinare a opt substanțe, care au o valoare totală de aproximativ 130.000 de lei.

Detectoarele din salivă DrugTest 5000 poate determina mai multe tipuri de substanțe, precum amfetamină, metamfetamină, opiacee, cocaină, benzodiazepan, cannabis, metadon și ketamină.

drogtest1

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *