Turismul românesc își pregătește coliva: Guvernul așteaptă aprobarea Comisiei Europene pentru o schemă de ajutor complet inutilă

Joi seară a avut loc ședința Guvernului condus de Ludovic Orban și, după discuțiile legate de economie, premierul a ridicat problema susținerii HoReCa. Din partea Ministerului Economiei nu a participat ministrul Virgil Popescu, ci secretarul de stat dna. Niculescu, care a precizat într-o aproximativă limbă română că va veni, probabil, un ajutor:

Schema de ajutor pentru granturile din HoReCa și industria ospitalității, acestea vor fi li se vor oferi granturi care vor acoperi diferența între cifra de afaceri 2019 – 2020, în cuantum de 20% în cifra de afaceri, cu asta credem că punem pe picioare turismul și o să fie o revigorare. HoReCa și ospitalitate tot și agențiile de turism. Avem memorandum, după care vom discuta cu Ministerul de Finanțe”, a spus Niculescu.

În ciuda faptului că premierul Orban a fost foarte convins în aceste zile că salvarea HoReCa vine imediat, acesta și-a nuanțat discursul, susținând că trebuie notificată Comisia Europeană:

Trebuie notificată Comisia, ca să obținem acordul Comisiei pe schema asta de ajutor de stat și Ordonanța trebuie pregătită imediat ce primim acordul Comisiei, ca să devină operațională cât mai repede”, a spus Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.