TURISM: Investitorii de pe litoralul Mării Negre, în discuții cu primarul Făgădău și prefectul Niculescu

Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism; Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța și George Sergiu Niculescu, prefectul județului Constanța, au avut joi o întâlnire de lucru cu investitorii de pe litoralul Mării Negre, în vederea pregătirii pentru momentul în care situația sanitară va permite redeschiderea activității.

„Toată lumea este conștientă de faptul că trebuie să ne mișcăm și să facem ceva pentru turism. În momentul de față avem cea mai predictibilă dată, 1 iunie. Cei care stabilesc normele sunt Ministerul Sănătății și Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Rugămintea către decidenți, inclusiv către cei de la nivel European, a fost ca prin măsurile pe care le gândesc factorii responsabili pentru securitatea sanitară, să nu ne îndepărteze fundamental de la scopul nostru principal: bunăstarea clientului și modul în care poate să își desfășoare activitatea operatorul economic”, a declarat secretarul de stat Pîrjol.

intalnire turism 2

„Avem în sală oameni care își sacrifică timpul pentru familie, averea personală, de la agenții, operatori, proprietari de hoteluri, structuri de cazare, alimentație publică, la organizatori de evenimente sau proprietari de cluburi. Am încercat să aduc la acest dialog reprezentanți ai tuturor tipurilor de afaceri din zona Constanța-Mamaia. Voi începe cu o întrebare: când vin măsurile? Pentru că autoritatea locală vrea să vină în complementaritatea acestora”, a precizat Decebal Făgădău.

Cei care activează în domeniul turismului și-au manifestat îngrijorarea față de lipsa unei strategii și a regulilor ce ar trebui respectate odată cu redeschiderea activității. De asemenea, hotelierii au venit cu mai multe propuneri pentru redeschiderea activității pe perioada  pandemiei globale SARS-CoV-2:

„Cred că pentru niciunul dintre noi nu ar fi vreo problemă ca pe toată perioada sezonului estival să găzduim în hotel un medic, asumându-ne cheltuielile, un cadru medical calificat care să evalueze situațiiile ce pot să apară”, a declarat Paul Mărășoiu, proprietar hotel stațiunea Mamaia. 

„Domnul secretar de stat a făcut un tur al litoralului. Ne-am plimbat puțin și am văzut în ce stadiu este stațiunea Mamaia, pregătită să primească turiști odată cu deschiderea sezonului estival”, a punctat prefectul Niculescu.

La discuții au mai luat parte și Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia; Anca Nedea-Pavel din partea Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa, Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, precum și peste 60 de reprezentanți ai hotelierilor, agențiilor de turism, cluburilor și agenți economici de pe litoral.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.