Turcia va continua cooperarea militară cu Rusia, în ciuda sancţiunilor SUA

Turcia va continua cooperarea militară cu Rusia, în ciuda sancţiunilor americane ce vizează Ankara şi a faptului că Turcia, deşi stat NATO, a decis să cumpere un sistem de apărare antirachetă de fabricaţie ruseasă.

Am confirmat împreună cu Turcia obiectivul nostru comun de a dezvolta cooperarea noastră tehnică militară”, a spus Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă susţinută alături de ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu.

Lavrov a subliniat că preşedintele rus Vladimir Putin apreciază determinarea Turciei de „a continua cooperarea în acest domeniu, în pofida presiunii ilegitime a Washingtonului”.

La rândul său, ministrul turc Cavusoglu a declarat că relaţiile dintre Turcia şi Rusia nu constituie o alternativă pentru legăturile Ankarei cu NATO şi Uniunea Europeană.

SUA au decis să sancţioneze Turcia pentru achiziţionarea sistemului de apărare antiaeriană rus S-400.

Washingtonul interzice acum atribuirea oricărui nou permis pentru export de arme agenţiei guvernamentale turce care răspunde de achiziţia de arme şi interzice, de asemenea, intrarea pe teritoriul american a membrilor conducerii acestei agenţii.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a văzut în aceste măsuri un atac împotriva suveranităţii Turciei.

Apropierea ruso-turcă din ultimii ani nu este văzută cu ochi buni de Occident, îngrijorat de faptul că un membru al NATO se înarmează de la un rival geopolitic de prim plan.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.