TURCIA Erdogan a anunțat începerea construirii unei conducte de gaz în Marea Neagră

Turcia a început luni construcția unui gazoduct pe fundul Mării Negre, în largul coastei republicii. La ceremonie a participat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, scrie agenția de presă Tass. Turcia intenționează să investească 10 miliarde de dolari în dezvoltarea zăcămintelor de gaze din Marea Neagră

Suntem foarte încântați că am ajuns într-un stadiu atât de avansat al producției de gaze în Marea Neagră. În primul trimestru al anului 2023, 10 milioane de metri cubi de gaze vor intra în sistemul nostru național de transport al gazelor. Sperăm că zăcământul de gaze Sakarya va atinge vârful producției (de gaz) în 2026”, a spus Erdogan la postul de televiziune TRT.

Potrivit președintelui turc, „descoperirea unui zăcământ de gaze în Marea Neagră este un eveniment istoric”. „Vedem energia ca o cheie a cooperării regionale, nu o arenă pentru tensiuni și confruntări”, a adăugat Erdogan.

Pe 21 august 2020, Erdogan a anunțat că Turcia a descoperit rezerve mari de gaze naturale în Marea Neagră. Până în 2023, autoritățile se așteaptă să înceapă livrările pe piața internă. Între timp, la jumătatea lunii octombrie a anului trecut, Erdogan spunea că „volumul rezervelor se ridică la 405 miliarde de metri cubi”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *