Turcia agită apele în NATO și sfidează SUA, după achiziționarea sistemului de rachete rusesc: „NU reprezintă o amenințare!”

Sistemele de rachete antiaeriene (SAM) S-400, cumpărate de Turcia din Rusia, nu reprezintă o amenințare pentru NATO, a declarat șeful ministerului turc de externe, Mevlut Cavusoglu.

Complexele S-400 nu prezintă nicio amenințare la adresa securității NATO. Turcia este hotărâtă să discute subiectul S-400 (n.r.: cu partenerii de alianță) . Este necesar un dialog realist și constructiv”, a spus el într-un interviu cu ziarul l’Opinion, arată agenția rusească Interfax.

Partea turcă a relatat în repetate rânduri că nu vede amenințări la adresa NATO de la S-400 furnizat de Rusia către Ankara. Îngrijorările cu privire la aceste sisteme au fost exprimate, în special, de către Statele Unite, atât în ​​administrația anterioară, cât și în cea actuală. În decembrie anul trecut, Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva secretariatului industriei de apărare din Turcia și a liderului său Ismail Demir pentru achiziționarea S-400 din Rusia.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *