Turcescu, interpelare la ministrul Sănătății: „Vă rog să faceți toate demersurile necesare pentru ca bolnavii de cancer să aibă un centru gratuit în județul Constanța”

Deputatul PMP  Constanța, Robert-Nicolae Turcescu, în cadrul unei interpelări adresate ministrului sănătății, Florian Bodog, semnalează problema închiderii Centrului de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui” din  Constanța și îi solicită public să facă toate demersurile necesare pentru ca bolnavii de cancer să poată fi îngrijiți și tratați într-un astfel de centru gratuit în județ.

Singurul centru de îngrijire paliativă din județ a fost închis de la 1 septembrie, urmând ca bolnavii în stare terminală de acolo să fie tratați, în limita locurilor disponibile, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Centrul a fost înființat în anul 2007 și, până la închiderea lui, peste 4.000 de bolnavi de cancer au primit aici îngrijire și tratament.

CITEȘTE ȘI:

Centrul de Radioterapie disponibil în Constanța (probabil) în 2018! Bolnavii de cancer se tratează la București

Închiderea centrului a survenit după ce contractul de închiriere pe care îl avea unitatea cu Direcția de Sănătate Publică Județeană s-a încheiat în urmă cu aproximativ un an, iar cei de la DSPJ nu au mai vrut să îl reînnoiască, motivând că după ce își vor rezolva problemele legate de intabulare și cadastru, vor recurge la o licitație pentru închirierea acestui spațiu.

Astfel, la 1 septembrie 2017, a avut loc concedierea colectivă a personalului de la Centrul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“, iar pacienții au fost redați familiilor.

Având în vedere aspectele sesizate, precum și faptul că directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență a anunțat deja că unitatea pe care o conduce nu poate asigura o zonă de îngrijiri paliative, fiind un spital de urgență, vă rog să faceți toate demersurile necesare pentru ca bolnavii de cancer să aibă un astfel de centru gratuit în județ, pentru a nu fi nevoiți să apeleze la centrul de îngrijiri paliative privat, care urmează să fie deschis la Cumpăna. Nu este normal ca oamenii săraci, care de-a lungul vieții lor au contribuit la bugetul sănătății, să nu poată beneficia de îngrijire specializată în ultimele lor zile de viață doar pentru că nu au bani”, a precizat Robert Turcescu.

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Județean a dat undă verde pentru construirea a două spitale

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *