Turcescu insistă pentru înființarea Registrului Național al Lucrărilor de Doctorat: „Impostura academică trebuie scoasă la lumină”

Deputatul PMP Constanța, Robert-Nicolae Turcescu, a susținut public, marți, prezentarea proiectului de lege privind înființarea Registrului Național al Lucrărilor de Doctorat în Comisia de Educație a Camerei Deputaților.

Împreună cu Emilia Șercan și în prezența ministrului Educației, Liviu Pop, prezent la lucrările ședinței, a avut loc dezbaterea proiectului de lege ce propunea înființarea Registrului Național al Lucrărilor de Doctorat, precum și obligația școlilor doctorale de a publica în format electronic, în acest registru, toate lucrările de doctorat elaborate din 1990 și până în prezent.

CITEȘTE ȘI:

Turcescu îi cere directorului SRI comunicarea numărului și numelor tuturor absolvenților Academiei Naţionale de Informaţii din ultimii zece ani

Potrivit deputatului de Constanța, din păcate, proiectul de lege nu a fost nici măcar supus procesului de vot, ci a suferit modificări, astfel încât deputatul UDMR, Szabo Odon, a considerat oportun a se transfera responsabilitatea publicării acestor lucrări de doctorat în sarcina Bibliotecii Naționale, și nu a Ministerului Educației, așa cum fusese prevăzut.

În Comisia de Învățămînt, gruparea PSD-ALDE-UDMR a arătat încă o dată că nu are nimic de-a face cu transparența. Jucând politic și în apărarea plagiatorilor, încălcînd regulamentul Comisiei și invocând motive aberante, au votat împotrivă proiectului pe care l-am propus privind înființarea Registrului Național al Lucrărilor de Doctorat, în condițiile în care – foarte important! – eu propuneam și SANCȚIUNI pentru acele școli doctorale care refuză să se conformeze. Ce-au votat? Ceva de noaptea minții: să mute responsabilitatea publicării online a acestor teze de la Ministerul Educației la…Bibliotecă Națională! Care Bibliotecă n-are fonduri, n-are oameni și care, dacă ar fi putut, ar fi digitalizat până acum și teze de doctorat, și cărți de mare valoare… Pe scurt: s-au temut, ca de obicei, de reacția opiniei publice și au făcut cu mâna UDMR-ului  o propunere aberantă, pe care au votat-o cu voioșie. Rușine! Cu toate acestea, eu nu mă dau bătut, eu tot cred că până la urmă un astfel de Registru Național al Lucrărilor de Doctorat trebuie să existe, iar impostura academică trebuie scoasă la lumină, cât se poate, sau chiar definitiv eradicată”, a spus Robert Turcescu.

CITEȘTE ȘI:

Industria de apărare răsuflă ușurată: S-a adoptat OUG care permite realizarea de investiții

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *