Turcescu anunță că a obținut bani pentru Spitalul Județean: „Subdimensionarea bugetară punea în pericol activitatea unităţii medicale”

Deputatul PMP Constanța, Robert-Nicolae Turcescu, a sesizat în repetate rânduri, în cadrul interpelărilor și declarațiilor politice susținute la tribuna Parlamentului, problema subfinanțării Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean ”Sf. Apostol Andrei” – Constanța, al cărei buget aprobat în 2017 pentru Titlul II – cheltuieli materiale – era de 6.491 mii lei, ceea ce însemna 54,09% din bugetul solicitat (12.000 lei) și, miercuri, anunță că Guvernul a decis să suplimenteze bugetul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța.

„Subdimensionarea bugetară punea în pericol activitatea unităţii medicale şi crea disfuncţionalităţi majore, cu repercursiuni grave asupra calității actului medical și a stării de sănătate a pacienților. (…) Vă anunț cu bucurie că aceste eforturi nu au fost zadarnice: guvernul a decis să aloce la rectificarea bugetară sumele care aduc bugetul UPU-Constanța la valoarea execuției bugetare din anul 2016. Nu e mult, dar nu e nici puțin, având în vedere că, inițial, bugetul acestei unități pe 2017 era doar la nivelul de 61% față de bugetul din 2016”, a anunțat Turcescu.

CITEȘTE ȘI:

Turcescu, la tribuna Parlamentului, despre UPU a Spitalului Județean: „Subdimensionarea bugetului pune în pericol activitatea unităţii medicale”

Iată răspunsul Guvernului la interpelarea parlamentarului PMP de Constanța:

Raspuns interpelare

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *