Turcan (Muncă): „România se confruntă cu nevoia de a reforma TOATE sistemele publice”

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a avut o întrevedere cu Antonio Lopez, secretarul general al PPE, context în care a subliniat că România se confruntă cu nevoia de a reforma toate sistemele publice. „PNL are șansa, ca principal partid de guvernare, să dovedească și înnoire, și competență, și autoritate, dar trebuie să arate o schimbare și că susține reforme”, spune liberala.

Raluca Turcan (PNL), ministrul Muncii, întrevedere cu Antonio Lopez, secretarul general al PPE.

Am avut un dialog deschis cu Secretarul General al PPE , Antonio Lopez, un prieten al României care cunoaște marea diaspora românească din Spania și un politician european care a pledat pentru țara noastră în fața liderilor europeni, atunci când guvernările PSD au vrut să scoată România de pe drumul european. Am primit întrebări directe despre așteptările românilor, după criza economică și de sănătate și am discutat despre cum se raportează și spaniolii la contextul politic și așteptările majore pentru schimbări în toată Europa”, a scris Raluca Turcan, miercuri, pe Facebook.

Liberala spune că i-a transmis lui Antonio Lopez ceea ce crede despre situația din PNL.

Oportunitatea politică a PNL este 3 ani de reforme pentru 8 ani de guvernare liberală și pentru a recupera 30 de ani întârziere în reforma statului. Nu am ascuns faptul că alegerile din PNL pot crea momente în care PNL să apară că fiind împărțit între guvernare și campania internă și este mare nevoie de pragmatism politic și de unitate internă”, a adăugat Raluca Turcan.

Ea spune că „încrederea în clasa politică este redusă, iar rezultatul alegerilor parlamentare a arătat nevoia unei schimbări”.

Românii sunt obosiți după criza COVID, pe care încă n-am depășit-o total, dar economia a performat foarte bine, România având două trimestre de creștere economică și punctez aici și energie antreprenorială de pe piața muncii. Este o mare așteptare publică pentru schimbare în politică, dar în același timp, oamenii așteaptă și competență și autoritate de la noii politicieni”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Raluca Turcan consideră că „PNL are șansa, ca principal partid de guvernare, să dovedească și înnoire, și competență, și autoritate, dar trebuie să arate o schimbare și că susține reforme”.

Guvernul are nevoie de susținere din partea politicienilor europeni în schimbările dificile pe care și le-a asumat, iar Antonio Lopez mi-a transmis că guvernul PNL are în PPE cel mai important grup politic european, un aliat”, mai spune Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a subliniat că „România se confruntă cu nevoia de a reforma toate sistemele publice, salarizarea, pensiile și este tot mai clar eșecul modelului asistențial învechit – «statul tătuc», utilizat politic până acum, care ținea categoriile vulnerabile în dependență, fără să ajute în mod real. Am readus în discuția cu Antonio Lopez gândurile mele despre faptul că, deși, din punct de vedere politic, pe termen scurt, tema principală pentru PNL pare alegerea viitorului președinte al partidului, dacă privim în perspectivă, alegerea reală pentru PNL este între 8 ani și 4 ani de guvernare liberală. Și pentru asta, PNL are nevoie de un lider care poate face reforme.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.