Turcan (Muncă): „Nu am luat în calcul în nici o secundă scăderea salariilor personalului din sistemul de sănătate”

Evaluarea sistemului public de salarizare pe care o realizează la Ministerul Muncii nu a luat „nici o secundă” în calcul scăderea salariilor personalului din sistemul de sănătate, spune ministrul Muncii, Raluca Turcan. Turcan spune că noua lege va aduce echitate în sistem.

Evaluarea sistemului public de salarizare pe care o realizăm la Ministerul Muncii nu a luat nicio secundă în calcul scăderea salariilor personalului din sistemul de sănătate. Intenția noastră este de a aduce echitate pentru cei care au rămas cu salarii mici din iresponsabilitatea PSD-ului, lăsând brancardierii, infirmierii, pe salarii de bază foarte mici și fără sporurile pe care le au ceilalți angajați din același domeniu de activitate”, a scris Turcan.

Ministrul Muncii i-a atacat pe politicienii care răspândesc informații false susținând că în actualul context aceste demersuri pot fi comparate cu actele criminale.

Este iresponsabilă tentativa anumitor politicieni de a manipula personalul-cheie din sănătate cu false știri precum cea despre scăderea salariilor. Personalul medical, cel din ATI mai ales, are o responsabilitate uriașă în vreme de pandemie. Orice manipulare făcută cu scopul de a-l demotiva, venită din partea unor politicieni care nu au făcut altceva decât să distrugă și nu să construiască, este calificabilă drept un act criminal”, a adăugat Turcan.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.