Turcan (Muncă), întâmpinată la Constanța de liderii PNL. „Procesul de vaccinare trebuie să fie din ce în ce mai INTENS! SINGURA formalitate de a ajunge la normalitate este vaccinarea”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost sâmbătă prezentă la Constanța, la Maratonul Vaccinării inițiat de primarul Vergil Chițac. Vorbim practic de un autobuz supraetajat colantat cu însemnele Capitalei Tineretului, amplasat în Portul Tomis.

„Se dă un semnal că procesul de vaccinare trebuie să continuie și să fie din ce în ce mai intens. În același timp, se apropie sezonul estival și în Constanța lucrul acesta poate să ajute nu doar județul, că și întregul litoral, să se desfășoare acest sezon fără griji și oamenii să simtă că revin la normalitate. Singura formalitate de a ajunge la normalitate este vaccinarea și, aici la Constanța, lucrurile stau foarte bine. Faptul că suntem astăzi aici vrem să reprezinte un impuls și pentru celelalte județe. Trebuie să existe cât mai multe astfel de centre mobile, instituțiile să colaboreze, este important ca procesul vaccinării să meargă în mediul rural, să ne apropiem de persoanele vârstnice care au nu au posibilitatea să se deplaseze pentru vaccinare și să putem, ca țară, în luna august, să ne apropiem la un procent de 50% de populație imunizată. (…) Suntem, ca țară, în top european în privința posibilităților de vaccinare în funcție de cei care aleg să se vaccineze. Aici avem 34 de fluxuri de vaccinare cu toate cele patru tipuri de vaccin. Închei într-o notă optimistă și oamenii să privească cu încredere spre acest proces de vaccinare, care reprezintă singurul mijloc de revenire la normalitate”, a spus Raluca Turcan, la centrul mobil de vaccinare din Portul Tomis.

Ministrul Muncii a fost prezentă și la Pavilionul Expozițional, un alt centru de vaccinare  administrat de Primăria Constanța, aceasta fiind acompaniată de președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă; prefectul Silviu Coșa; președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu sau senatorul Septimiu Bourceanu și deputatul Marian Crușoveanu.

„Vești bune pentru constănțeni! De astăzi avem un centru mobil de vaccinare! M-am bucurat să o primim astăzi la Constanța pe ministrul Muncii Raluca Turcan  care ne-a vizitat pentru a da împreună un impuls și mai puternic campaniei de vaccinare din județ. Împreună cu Raluca Turcan și cu liberalii din județ am avut un program încărcat însă a fost o onoare pentru noi să promovăm vaccinarea și să deschidem centre mobile pentru constănțeni. Împreună am deschis Centrul de Vaccinare Mobil și Centrul de Testare pentru hepatită pe faleza din Constanța și am vizitat mai multe centre de vaccinare, printre care și cel de la Pavilionul Expozițional. Ne dorim ca fiecare constănțean care dorește să se vaccineze să poată face acest lucru cât mai rapid. De aceea, centrele mobile sunt o veste foarte bună. Modul în care am organizat vaccinarea la Constanța poate fi un model și pentru alte județe. De altfel, până acum Constanța se află în topul județelor din România. Constănțenii au înțeles foarte bine că pentru a reveni cât mai repede la viața de dinainte de pandemie trebuie să ne imunizăm. Vaccinarea înseamnă pentru noi și desfășurarea sezonului estival în cele mai bune condiții de siguranță, atât pentru angajații din Horeca cât și pentru turiști. România este una dintre puținele țări din Uniunea Europeană unde vaccinarea se poate face simplu și rapid, fără programare. Dincolo de orice simpatie politică, sunt mândru că Guvernul liberal s-a dovedit a fi printre cele mai performante din Uniunea Europeană. Nu aș vrea să închei fără a-i menționa pe medicii și asistentele care fac o muncă extraordinară de aproape 18 luni. Am cunoscut astăzi sute de persoane care lucrează în centrele de vaccinare. Mulți arătau obosiți însă fără nicio excepție toți erau determinați să lucreze pentru a trece împreună peste această epidemie. La evenimentele de astăzi au participat și președintele CJ Mihai Lupu, prefectul județului Silviu Coșa, precum și toți parlamentarii și secretarii de stat liberali din județ”, a precizat Bogdan Huțucă.

bourceanu turcan cosa
Silviu Coșa, Bogdan Huțucă, Raluca Turcan și Septimiu Bourceanu

Potrivit prefectului Silviu Coșa, în județul Constanța ritmul vaccinării va fi accelerat:

„Vaccinarea trebuie încurajată prin metode și soluții inteligente, intuitive, aplecate spre om, spre cetățean. Alături de ministrul Muncii, Raluca Turcan, parlamentarii Septimiu Bourceanu, Bogdan Huţucă și Marian Crușoveanu, de secretarii de stat George-Sergiu Niculescu și Mihnea Claudiu Drumea, dar și alături de autoritățile publice locale, am fost la deschiderea acțiunii de imunizare în autobuzul etajat, o atracție a Constanței în timpul sezonului estival. O inițiativă lăudabilă, care doresc să inspire cât mai multe idei menite să susțină campania de vaccinare. Alături de autoritățile locale, de DSP Constanța, dar și cu suportul Guvernului și al tuturor celor care ne sprijină constant, sunt sigur că vom accelera ritmul vaccinării. Este nevoie de implicare totală din partea noastră, a factorilor instituționali, dar și de responsabilitate totală, de această dată, din partea societății. Până acum, sunt încurajat de ce am văzut, ritmul e bun, iar dorința de revenire la normal este mare!”, a spus prefectul Silviu Coșa.

turcan pavilion
Raluca Turcan, la Pavilionul Expozițional Constanța

Senatorul Septimiu Bourceanu a subliniat faptul că „autobuzul supraetajat transformat în centru de vaccinare este o idee pe care sigur turiștii și constănțenii o vor aprecia”:

„Pentru o Constanță sănătoasă, vaccinează-te! La Pavilionul Expozițional, la medicul de familie, în mall sau, de astăzi, într-un autobuz supraetajat parcat în portul turistic Tomis. Am vizitat astăzi ineditul centru de vaccinare împreună cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, cu deputatul Bogdan Huţucă, prefectul Silviu Iulian Coșa, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, inspectorul șef al I.S.J. Constanța, Sorin Mihai,colegul meu deputat, Marian Crușoveanu, secretarii de stat George-Sergiu Niculescu și Mihnea Drumea, consilierii locali P.N.L. și colegi din organizațiile județeană și municipală. Pot să vă spun că am discutat cu ministrul Muncii și mi-a mărturisit că autobuzul supraetajat transformat în centru de vaccinare este o idee pe care sigur turiștii și constănțenii o vor aprecia. I-am spus doamnei ministru că aceasta este doar un pas în drumul nostru către o Constanță sănătoasă. Va urma!”, a transmis Septimiu Bourceanu.

La rândul său, deputatul Marian Crușoveanu a arătat că, odată cu vaccinarea anti-covid, „ne vom bucura de libertatea de dinainte de pandemie”:

„România are o rată bună în ceea ce priveşte vaccinarea, iar dacă se va continua în acest ritm alert, ne vom bucura de libertatea de dinainte de pandemie. Județul Constanța se află în topul clasamentelor la nivel național, ceea ce reiese şi din scăderea cazurilor de îmbolnăvire. Acest maraton însesmnă liber la vaccinare şi drum sigur spre normalitate”, a transmis deputatul Crușoveanu.

Cîțu: Rata de infectare scade, campania de vaccinare dă roade. Mai avem pregătite măsuri de relaxare

Toți guvernanții au transmis sâmbătă mesaje pro-vaccinare anti-covid. Odată cu Raluca Turcan, mesaje similare au avut și președintele PNL, Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dar și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă; ministrul Energiei, Virgil Popescu sau chiar premierul Florin Cîțu.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost prezent sâmbătă în Argeş, pentru a vedea cum se desfăşoară vaccinarea cu echipe mobile ale Ministerului Apărării în comuna Tigveni. Datele culese vor ajuta la îmbunătăţirea procedurilor şi la evitarea unor posibile sincope în aprovizionarea cu vaccinuri. După vizita la Tigveni, acolo unde echipele mobile formate din medici şi asistenţi medicali de la Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” administrează vaccin cetăţenilor din localitate, ministrul Apărării Naţionale a subliniat o situaţie pe care, uneori, echipele mobile o constată pe teren.

„Aşa cum raporta comandantul Spitalului Militar, acolo unde au fost (n.r echipele mobile), numărul de doritori pe zi a fost în jurul a o sută, chiar şi două sute în unele localităţi. Totuşi, o localitate are două – trei mii, poate mai puţini, motiv pentru care se duc doar o zi, că atâţia doritori sunt. (…)Indicatorul timp este foarte preţios şi atunci să mergi cu toată logistica pentru cinci oameni sau pentru zece oameni… Desigur, pentru orice om merită să ne deplasăm, doar că este nevoie de foarte multă coordonare, astfel încât să putem să vaccinăm cât mai mulţi oameni într-o zi. (…) Este nevoie ca împreună cu autorităţile locale, cu medicii de familie, să îi determinăm pe oameni să înţeleagă relevanţa vaccinării. (…) Am reuşit în acest moment să vacinăm peste 420.000 de cetăţeni, ceea ce reprezintă peste 10% din populaţia vaccinată”, a spus ministrul.

Ministrul Apărării a mai precizat că informaţiile culese astăzi în teren, după discuţiile cu personalul militar din centrele de vaccinare mobile şi fixe, vor ajuta la îmbunătăţirea întregii proceduri şi la evitarea unor posibile sincope în aprovizionarea cu vaccinuri.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a fost sâmbătă la centrul de vaccinare de la Baia de Aramă, județul Mehedinți, în contextul în care membrii Guvernului au mers în țară pentru a susține campania de vaccinare, și a subliniat că „om cu om, doză cu doză, ajungem la ținta de imunizare ca să ne reluăm viața normală așa cum o știam înainte să ne dea COVID-19 lumea peste cap”.

„Orice persoană vaccinată este o persoană în plus care nu mai este expusă riscului de a se îmbolnăvi. Mesajul acesta l-am transmis astăzi când am stat de vorbă cu mehedințenii care au venit să se vaccineze la centrul de la Baia de Aramă, din județul Mehedinți. Om cu om, doză cu doză, ajungem la ținta de imunizare ca să ne reluăm viața normală așa cum o știam înainte să ne dea COVID 19 – lumea peste cap. Le mulțumesc primarului Ionuț Tudorescu, prefectului Cristinel Pavel pentru organizare și colegilor parlamentari Stela Firu, Dumitru Marculescu, secretarului de stat MAPN Marius Balu că se implică activ și susțin campania de vaccinare. Împreună învingem pandemia”, a scris ministrul Virgil Popescu.

Premierul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, că țintele de vaccinare reprezintă borne de relaxare și a precizat că rata de infectare în România a scăzut, ceea ce înseamnă că imunizarea dă roade. Prim-ministrul a mers la Circul Metropolitan din Capitală, într-o acțiune în care toți membrii Guvernului participă activ la campania de vaccinare.

„Până acum arată foarte bine campania de vaccinare. Vedeţi azi avem un progres, am eliminat obligativatea purtării măştii în spaţii deschise, în spaţii aglomerate, tocmai pentru că am avut o campanie bună. Cu cât accelerăm campania de vaccinare, e singura soluţie pentru a scăpa de pandemie, cu atât putem să luăm mai repede măsuri de relaxare. Îi felicit pe colegii mei că au ieşit. Veţi mai vedea câteva acţiuni ale Guvernului, dar avem nevoie de susţinerea oamenilor şi am văzut oameni care sunt binevoitori şi fericiţi să se vină să se vaccineze. Doar împreună învingem pandemia. Noi facem totul pentru a atinge aceste cifre şi cu cât sunte mai aproape de 30%, atât înseamnă 5 milioane persoane vaccinate, cu atât pandemia este lăsată în urmă. Vom vedea la 1 iunie. Săptămâna viitoare vom prezenta măsurile care vor intra de la 1 iunie, dar deja hotărârea CNSU aprobată săptămâna trecută arată clar direcţia în care mergem. Dacă accelerarea campaniei ne va permite, atunci ne vom gândi şi la alte posibile măsuri. Ce s-a aprobat la CNSU nu vom mai scoate de acolo”, a afirmat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susținută sâmbătă la Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan Bucureşti.

citu 5

Cîțu a mai precizat că țintele privind vaccinarea reprezintă borne la care pot fi luate măsuri de relaxare:

„Campania de vaccinare are un scop clar, acela de a scăpa de pandemie. Avem aceste borne, ţinte tocmai pentru a da predictibilitate campaniei de vaccinare. Vrem să luăm aceste măsuri de la 1 iunie. Am luat deja măsuri tocmai pentru că a mers mai bine decât ne aşteptam campania. Una dintre el e azi în care toţi membrii Guvernului au ieşit să susţină campania de vaccinare. Vom avea acţiuni şi săptămâna viitoare. Eu sunt sigur că vor ieşi toţi miniştri până la finalul zilei”, a răspuns premierul întrebat fiind de un jurnalist dacă România va ajunge la 5 milioane persoane vaccinate până la 1 iunie şi care ar fi consecinţele neatingerii țintei respective.

Premierul a precizat că România este singura țară europeană unde fiecare cetățean își poate alege tipul de vaccin și că Guvernul a pus la dispoziția populației toate vaccinurile aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Turcan (Muncă), întâmpinată la Constanța de liderii PNL. „Procesul de vaccinare trebuie să fie din ce în ce mai INTENS! SINGURA formalitate de a ajunge la normalitate este vaccinarea”

 • luni, 24 mai 2021 la 05:33
  Legătură permanentă

  Turcan ce treabă ai tu cu vaccinarea. Te bagi în seamă ca
  musca în curu calului. Vezi ce faci cu salariile, pensiile și
  alocațiile copiilor. De vaccinare are cine să se ocupe. Și
  tu ai boala de prost a lui Ceașcă să te „plimbi” cu alaiul
  de pupincuriști după tine ?. Javre de români, nu vă mai
  civilizați în vecii-vecilor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *