Turcan (Muncă): „Dacă românii vor un salariu mai bun, să-și mai ia un job!”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a mers la bursa locurilor de muncă care s-a desfășurat în Slatina, unde s-a întâlnit cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Un bărbat aflat la eveniment i-a spus ministrului că a lucrat în străinătate, „la negru”, în Italia şi Portugalia, în agricultură, iar acum lucrează în România pe salariul minim.

Doamna ministru, dumneavoastră credeţi că în România se poate trăi cu salariul minim pe economie? Cu 1.340?“, a întrebat-o acesta pe Raluca Turcan.

Este foarte greu!“, a răspuns ministrul, după care s-a interesat ce program de lucru are bărbatul. Aflând că lucrează 8 ore/zi, Turcan a întrebat-o pe şefa ANOFM: „Dar locuri part-time avem?”. Răspunsul a venit imediat: „N-am văzut (n. red. – la bursă)”. Să ne concentrăm şi pe part-time-uri, că sunt oameni care ar putea să-şi completeze puţin veniturile“, a adăugat Raluca Turcan, după răspunsul şefei ANOFM.

Bărbatul i-a mai adresat ministrului o întrebare – „Credeţi că PSD ar fi mărit salariul, dacă se mai afla la guvernare?” – spunând că „PSD a promis, iar promisiunea e obligaţie curată!“.

Ţineţi, atunci, în braţe PSD-ul!“, i-a răspuns Raluca Turcan.

Consider că în România nivelul salariului minim este mic, dar, în acelaşi timp, acesta trebuie crescut într-un mod predictibil astfel încât mediul economic să-l poată susţine pe termen lung şi să crească direct proporţional cu productivitatea muncii. De aceea, o componentă importantă a activităţii mele la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale reprezintă discuţiile cu angajatorii, astfel încât să găsim varianta cea mai bună de ancorare a modalităţii de creştere a salariului minim în România în funcţie de sustenabilitatea mediului economic”, spunea Raluca Turcan, la începutul lunii.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *